nedelja, 4. december 2011

Živalce



Moja sovja družinica je dobila novega člana. Broški,  izpod rok Sovice Oke in torbici, izpod rok Ribe, se je pridružila mala črna sovica, ki sem jo nakvačkala sama. Malce je še "čuglesta" ampak naslednja bo lepša. In glede na to, da pet ur pred zadnjim šivom nisem znala nakvačkati niti osnovnega vozla, sem nanjo zelo ponosna.





Popoldne pa sva z Enejm spekla še polnozrnato družinico ježkov. Na fotografiji se sicer ne vidijo najbolje, a so nama odlično uspeli. Žal so mnogi med njimi že odšli k svojim novim prijateljem rakom, žvižgat jim. :)


7 komentarjev:

  1. Uau Anita, bravo, ti si prava umetnica!!!!
    Mi poveš kje si dobila tisto črno torbico? Zelo je lepa ;)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Anita, Ti si rojen talent za kvačko, wauuuuuuuuu!
    Polnozrnate ježke bi vsak z veseljem posvojil ツ

    OdgovoriIzbriši
  3. O hvala, hvala...
    včeraj sem se lotila že infinity šala. Komaj čakam, da vidim kaj se bo izcimilo.

    Oh, Oka, napram tvojemu talentu, natančnosti in potrpežljivosti s šivanko, se motam skriti v najtemnejšo luknjo. :)

    Špela, Riba jo je sešila posebej zame, ti pošljem kontakt na mail. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Okica je krasna!!! Ježki tudi...zaupaš recept?

    OdgovoriIzbriši
  5. Ježki, seveda.
    Jaz sicer delam bolj od "oka", tako da so vse sestavine cca.

    Najprej zamešam en kvas z verjetno kar kakim litrom tople vode, dodam žličko sladkorja, da lepše vzhaja. Nato dodam še malo moke, kakih 100g in počakam, da se malce razpeni. Nato dodajam moko, malo bele, malo polnozrnate prine (cca tri četrt kile prinine in četrt kile bele) in mesim. Moko dodajam, dokler se testo lepi za roke. In ja, SOL, nanjo pogosto pozabim.

    Potem pustim vzhajati, v posodi pokriti s srvietom. Ko vzhaja na dvojno količino spet pregnetem in spet pustim, da vzhaja. Ko drugič naraste, lahko še enkrat pregnetem, ali pa kar naredim ježke ali žemljice in vklopim pečico. Na cca 220. Žemljice medtem še vedno pokrite počivajo in vzhajajo. Ko je pečica topla, jih dam notri, spodaj pa še lonec vode, da izpareva med peko.

    Ko se mi zdi, da so pečeni (cirka 20 minut) jih poberem ven in pokrijem z mokrim prtičem. Dober tek.

    Ježkove bodice pa naredim, tako, da z škarjami zarežem v testo.

    Če boste delali mi javi kako je uspelo. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasno. Torbice so mi itak kulske, da o ježkih ne govorim.

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.