petek, 2. december 2011

Dojenčki brez plenic

Pred časom sem na internetu slučajno zasledila blog (ki ga zdaj ne najdem več) in nekaj člankov o tem, da imajo tudi dojenčki nadzor nad izločanjem. A ker jih takoj ob rojstvu oblečemo v plenice, počasi na to pozabijo.

Ker nič ne verjamem na besedo in se moram o vsem prepričati sama, sem poskusila. Ko se Rene zjutraj zbudi, ga dvignem in ga v sedečem položaju držim nad kahljico. In mišek mali se takoj, res, takoj, pokaka in polula. To ponovim še vsakič ko ga preoblečem.

Zdaj to metodo prakticiramo že več kot mesec dni in se res zelo, zelo redko, še pokaka v plenice.

Poskusila sem ga zavijati v bombažne plenice, da bi  s tem ugotovila kakšen je njegov "vzorec" lulanja, a sem hitro obupala. Lula pa veliko prepogosto, da bi se ukvarjala s tem. Če bi hotela ujeti lulanje, bi morala biti nenehno na preži, da bi ugotovila kdaj to počne. Tako smo ostali samo pri kakanju. Ampak je super. Porabimo bistveno manj pleničk kot smo jih prej.

Baje je čas za navajanje, na to metodo, nekje do 6 meseca. Potem pa se navadijo nadzor ignorirati.

5 komentarjev:

  1. http://vecna-optimistka.blogspot.com/ Morda si brala ta blog? Ne vem, ce je na blogu kaj pisala, ampak na Ringaraji vem da je - nick je Ronja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne, ni bil ta. En bolj rdeč je bil. :) Si bom pa tudi tega ogledala, ker takole na hitro je videti zanimiv. Hvala, Teja.

    OdgovoriIzbriši
  3. O tem je bil objavljen tudi članek v Jani.
    http://www.jana.si/aktualno/ljudje/Dojencek-ne-potrebuje-plenick.html

    OdgovoriIzbriši
  4. Poznam kolegico...pri prvem otroku je funkcioniralo u nulo...pri drugem...je obupala. vsak otrok je drugačen; če ti rata; bodi vesela JUHEJ! Če ne, so WHAT, plenica gor in gremo!

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.