Lani enkrat sem namreč doživela klik in ugotovila, da je veliko večino izdelkov, ki jih kupujemo, povsem preprosto izdelamo tudi doma. In presenečena sem bila, koliko ljudi ne pozna receptov za povsem osnovne jedi.
Kukrkoli že, pobrskala sem po Pinterestu, prebrala etiketo in ugotovila, da so v ovsenem mleku samo štiri sestavine. Oves (ali ovseni kosmiči) 10%, voda, sol in sončnično olje.
To pa ne more biti prav zakomplicirano za izdelavo, ane? Sevede ne!
Torej, skodelica ovsenih kosmičev, ki jih čez noč namočimo v litru rahlo osoljene vode in dodamo žličko sončničnega (al pa kakega drugega, z neizrazitim okusom) olja.
Jaz potem to zadevo kar zmiksam. Miksam kar kako minutko ali dve. In odcedim. Lahko skozi bombažno krpo ali pa kar čez gosto cedilo.
Mleko zdrži v hladilniku skoraj cel teden. Stane pa ene 10 do 30 centov. Odvisno ali kupite Bio, Eko, Organic ali Hofer ovsene kosmiče.
Gosto snov, ostanke kosmičev, pa kar hitro vržem nazaj v mikser, dodam še kako jagodo, banano, jabolko, malo javorjevega sirupa in nastane okusen in nasiten smoothie.
Super!
OdgovoriIzbrišiKa bam prubau, bam pa komentirau, prej pa nje...
OdgovoriIzbrišiprobala in ..... zadovoljna.
OdgovoriIzbrišiše smoothie pripravim, da bo izkoristek 100%
hvala za idejo
p.s. imaš še kakšno v rokavu? :)
NIna, imam. :)
OdgovoriIzbrišiNa podoben oz. enak način lahko narediš tudi mandljevo mleko, ki je še bolj jami.
http://www.culinaryjourneybyme.com/