nedelja, 3. februar 2013

Poslastica dneva: Rižot z radičem in dimljenim sirom

To je ena mojih najljubših jedi in tudi moji najbližji jo z veseljem zmažejo. To smo si privoščili danes, po napornem vikendu. Potem pa še jabolčni študl za večerjo.



Pripravila sem ga pa takole:

Na olju sem prepražila tri, na drobno sesekljane, manjše čebulice. Ko je zarumenela sem na olje vrgla še trakove narezano manjšo glavico radiča. Po minutki ali dveh sem dodala še riž. Tokrat sem ga pripravila z mešanico paraboild in divjega riža. Rahlo sem ga prepražila, dodala še žlico paradižnikove koncentrata in sol. Nato sem zadevo zalivala z vodo, dokler riž ni kuhan.
Čisto na koncu dodam še na kocke narezan dimljen sir. Tokrat sem uporabila kar Jošta.

Še malce parmezančka in voila. Poslastica in pol v pol ure.


6 komentarjev:

  1. slatno izgleda! Bom danes naredila, sam riž (polnozrnat) bom posebej skuhala in na konc vmešala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi super. To tudi jaz včasih naredim. Tokrat sem se raje odločila za manj umazane posode ker sem bila jaz na vrsti za pomivanje. ;)

      Je uspelo?

      Izbriši
  2. Sem lačna ratala:) Dober tek za nazaj!

    OdgovoriIzbriši
  3. mmmm dobro izgleda...ampak nekaj malo ;)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.