Ne morem verjeti, da sem podlegla reklami.
Tisti za Tuš, kjer nekaj panirajo.
Tega (paniranja) pri nas ponavadi ne počnemo, razen res izjemoma.
Tako je nastala odlična večerja, povsem netipično obilna in s pripravami, ki so bile daljše kot običajnih 15-30 minut. Čeprav tudi te priprave niso prav dolge, če imaš tako odlične pomočnike, kot jih imam jaz. Jed bi bila bolj primerna za kako sobotno kosilo ampak jaz nisem mogla čakati tako dolgo. Ampak glede na to, da se mi nekaj velikega cele dneve preobrača po trebuhu, recimo, da imam pravico za kako preghreho tu in tam. Na srečo je bila vsaj večerja precej zgodnja.
Pripravila sem piščančji file paniran v mandljevih lističih, domačo sladko - kislo omako in "francosko" solato z zeleno lečo namesto krompirja in brez majoneze.
Piščančji file sem narezala na trakove in ga marinirala v sojini omaki.
Nato jih je Enej paniral v moki, jajcih in namesto drobtin pa je uporabil mandljevih lističe (potrebujete jih 200-300g).
Sladko kislo omako pa sem pobrala s Pinteresta.
Uporabila sem:
1 Skodelico (cup) sladkorja
1/2 skodelice kisa
1/2 skodelice vode
To sem dala pogreti na manjši ogenj, da se je sladkor raztopil
3 jedilne žlice kečapa
1 jedilna žlica koruznega škroba
To sem res fino premešala in nato dodala v raztopljeno zgornjo mešanico vode, kisa in sladkorja.
Nato sem še nekaj časa med mešanjem kuhala na manjšem ognju, da je škrob reagiral in zgostil omako.
Na koncu sem dodala še žličko paprike v prahu in za naju z Davidom nekaj kapljic tabasca.
Enej je rekel, da mi je spet uspela odlična večerja. Pravzaprav perfektna. Pa najboljšega niti poskusil ni. Jedel je samo solato in pohanega piščanca z drobtinami, ki smo jih uporabili, ko je zmanjkalo mandljev.
Kar pa se tiče piščanca z mandlji, vam priporočam, da ga spečete ravno toliko, da ga bo dovolj za vse. Ker če ga spečete preveč, ga boste vsega pojedli. Ne moreš nehat. Res!
Leča izgleda okusna, sem se kar pri tej slikci ustavila :)
OdgovoriIzbrišiHvala za namig o leči, bo potrebno preizkusiti.
Pri nas trenutno zmaga leča - prepražena na poru in maslu.