ponedeljek, 4. februar 2013

Pozor zveri...

Ko smo spoznali Mateja, smo bili navdušeni, ko smo spoznali še njegovo družinico smo bili še bolj navdušeni. Čudovita družinica, ki nas je zapeljala s svojim veseljem, energijo in naprednim razmišljanjem. To je zgodba, ki jo piše Matejeva (še)boljša polovica.

Pozor! Vsebuje zveri!
Tako opozorilo me je pričakalo pred dnevi v nabiralniku.
A ko sem paketek odprla iz njega niso padle zveri, ki bi se jih bala. Ven so padle take zabavne zveri. Zveri, ki tistim, ki so pripravljeni prisluhniti, povedo nadvse navdušujočo zgodbo. Zgodbo o odgovornem kapitalizmu. Ste jo že slišali?

To je zgodba, ki se začne na koncu. Kjer vsi živijo srečno do konca svojih dni. Nihče ni lačen, nikomur ničesar ne primanjkuje, ker je v tej zgodbici dobrin za vse dovolj.

Prebivalci naše zgodbice se zavedajo, da je reciklaža zadnja v verigi odgovornega eko vedenja, zato raje pazijo, da proizvedejo čimmanj odpadkov. Ne kupujejo nepotrebnih stvari, kar kupijo pa kupijo kakovostno. Najraje izdelke, ki so bili izdelani nekje v njihovi bližini, še posebej radi imajo če jih izdela nekdo ki ga poznajo. Tako se za njegov izdelek ne porabi hektolitrov nafte in tone pakunge, da pride na njihov konec sveta. Ker so taki izdelki dražji, pazijo nanje. Če pa se mu slučajno primeri nesreča, jih zafliikajo

To zgodbo piše Kaaita. In ne, izdelki niso dragi. So dražji od drugih, zato, ker so izdelani z odgovornostjo. Do izdelovalcev, do sveta, do nas vseh.

Pa še povabilo: Kaaita vas vabi, da zaflikate in pokažete kaj ste polepšali z njihovimi fliikami.

Alenka hvala! Komaj čakam da najdem kje kako luknjico. :)






5 komentarjev:

  1. Evo, kot naročeno zame! Imam polno vrečo hlač z luknjami.

    OdgovoriIzbriši
  2. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  3. Medo in Lisica sta naj-jača! Ja, bi mela zdejle prec par luknjic na zalogi :-)

    Spoštovanje do Kaaite. In tebe, sonce naše!

    OdgovoriIzbriši
  4. O super. Nujno rabim flike za našega komolčarja!
    In huda ideja!

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.