ponedeljek, 15. maj 2017

Prvomajski izlet: Benetke

Že pred časom smo se odločili, da bo pri nas veljalo pravilo "Collect moments not things"
in da bomo namesto daril v obliki igrač in ostale plastike najbližje raje prosili za dinarčke, ki jih bomo porabili za kak super izlet.

Lani smo tako obiskali prijatelje v Nemčiji in Legoland, letos pa smo se odličili za obisk Gardskega jezera in Gardalanda.

Fantje so prispevali svoj denar, ki ga je bilo ravno za vstopnino v Gardaland, midva pa sva (kao) podvojila njihov znesek, da smo si lahko privoščili še spanje in nekaj pohajanja naokoli.

Vstopnice za Gardaland smo dobili najceneje na eni od strani z ugodnostmi, zraven so bile vštete tudi vstopnice za Sea Life.
Preko Bookinga pa smo najeli mobilno hiško v enem od kampov v nekaj kilometrov oddaljenei Moniga del Garda. Kamp se imenuje Piantarelle in smo ga izbrali zaradi najboljšega razmerja med ceno in oceno uporabnikov. V kolikor se v kratkem odpravljate na potovanje in imate nastanitev namen rezervirati preko bookinga, rezervirajte preko naslednje povezave (KLIK) in pridobite 15 eur popusta.
Zaradi slabe vremenske napovedi smo malce žonglirali z dnevi odhoda in obiska Gardalanda zato smo se zadnji trenutek premislili in prosili za zamenjavo datuma prihoda na en dan prej, pri čemer so nam v kampu brez težav ugodili, čeprav to ni v njihovih pravilih.

V škornjih smo se podali na pot v petek dopoldne, takoj po tem, ko nam je poštar prinesel še zadnji dve osebni izkaznici, ki smo jih ekspresno naročili v sredo, ko smo ugotovili, da sta pretečeni. Ker nismo imeli kakih posebnih planov za naprej smo se odločili za postanek v Benetkah.

Verjetno najdražji sprehod vseh časov. 45 eur za tronchetto in 11 eur za tri ure in eno minuto parkirišča v parkirni hiši.

Prijeten sprehod. Nekoč si morava vzeti čas, da obiščeva Benetke sama in za nekaj dni in raziščeva vse čudovite kotičke in skrite zanimivosti.

Ob odhodu nas je pospremila čudovita mavrica, ki se je raztezala čez trg Sv. Marka.

Nadaljevanje prihodnjič. :D





V primeru da se izgubijo.. kontaktna telefonska kar na roko. :) Na srečo brez potrebe. 









Za celo ulico nas je.


Afnjanje, medtem ko vedrimo med nevihto.

O waw, kaj je pa to zaena mašina?



Le kaj je tako zanimivega? :D


4 komentarji:

  1. Krasne fotke!
    (jaz si želim en dan v Benetke z vlakom... za dva je sigurno ceneje kot avto....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala!
      Sigurno.
      Sicer je menda od parkirne hiše pa do centra 1.5h za peš, kar v tekaških urah pomeni dobre pol ure. Ravno pravi sprehod. Takoj prihraniš 15 eur po osebi. :)

      Izbriši
  2. U, kakšna dobra ideja s tole telefonsko. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepe fotke in Benetke so ene izmed mest, ki so lepe v vsakem vremenu. S telefonsko na roki pa res dobra ideja, porabimo kdaj. :)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.