sobota, 6. maj 2017

Hiška pred zimo

Ko sem pisala prejšnjo objavo,
sem ugotovila, da sploh še nisem zabeležila končnega stanja naše hiške pred zimo.
Pravzaprav, končnega stanja sploh nimam na fotografijah.
Torej vam predstavljam pred-končno stanje. :)

Na koncu smo namreč sezidali še zid bodoči kopalnici (zadnja betonska stena namreč omejuje najino kopalnico in sosednji utility) in še toplotno in hidro izolirali zadnjo steno in jo zasuli.


Na spodnjih fotgrafijah vidite kako so nam postavili opaž za betonske stene, ki bodo objemale dobro polovico spodnje etaže. Ker bodo betonske stene v hiši vidne, je moral biti beton boljše kvalitete, brez železnih povezovalnih spojev in zato tudi ni mogel biti opažen klasično, z bosankami. 
Ta del je zidarjem povzročil kar nekaj sivih las, saj so pri postavljanju predračuna ta del spregledali, morali pa so najeti konstrukcijo za opaženje, kar je bil kar precejšen strošek. "Le zakaj bi kdo hotel videti beton? Ko bi bilo to vsaj v kaki kleti, bi še razumeli". :)

Ker smo imeli dobrega nadzornika, je poskrbel, da ta strošek ni padel na najina ramena.
Pravočasno pa je ujel še kar nekaj nepravilnosti, ki jih nestrokovno oko gotovo ne bi in bi nam v nadaljevanju lahko predstavljajo veliko težavo, nekatere celo potencialn nevarnost za slabšo nosilnost sten oz tal hiše. Tisti, ki so vezali železno armaturo v temeljih, so namreč pozabili na eno od kletk, oziroma so jo postavili na napačno mesto, pa še nekaj sten so pozabili.

Pogajanja med izvajalcem in nadzornim so bila na trenutek kar naporna. Jaz sem se morala občasno kar umakniti. Če bi bila sama, bi za vse napake in napačne izračune gotovo vse plačala iz lastnega žepa.

Ker se je to dogajalo konec oktobra, so bili dnevi že pošteno kratki in hruške so prispele na deževen dan, že v trdi temi. Gradbišče smo pripravli kot kako prizorišče zločina, ožarjenega z močnimi reflektorji.

Betoniranje je potekalo hitro, prav tako so hitro zvibrirali stene, da so lepo gladke, le na enem mestu je vez popustila in nastala je malce večja  bula v steni, ki pa so jo kasneje izvajalci zbrusili in se je ne vidi več.

V začetku smo načrtovali, da se bo betonske stene videlo samo v najini kopalnici, a smo nad izgledom tako navdušeni, da smo se odločili, da kar vse pustimo "zunaj".


Preden nam pripeljejo leseni del, moramo tako samo še urediti okolico in zakopati čistilno napravo.

"Samo". :)










Ni komentarjev:

Objavite komentar

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.