Idejo za tole poslastico sem dobila od Anite, ki jih je pred kratkim dobila v Lidlu.
Se mi je zdelo, da bi to lahko naredila tudi sama. In sem.
Jabolka sem olupila, narezala na približno pol centimetrske kolobarje.
Nato sem jih nekaj ur sušila v pečici na 80°C. Ko so bili na zunaj suhi a še vedno sočni, sem jih namočila v raztopljeno čokolado. V prvi rundi sem uporabila 80% čokolado a se mi je zdela malce pregrenka. (Ampak je vseeno precej hitro izhlapela. :)) V drugi rundi sem uporabila raje 70% čokolado, zaradi lenobe pa sem uporabila kar kupljene krhlje, ki pa so bili ravno tako dobri in tudi posušen ananas se je dobro obnesel.
Čokolado sem samo raztopila v bain marie in ji nisem dodajala ničesar. Ne vode, ne masla. Traja pa kar nekaj časa, da se čokolada toliko posuši, da se krhlji ne raztopijo takoj ko jih primemo v roko.
Mmmmmm do sem disi :)
OdgovoriIzbriši