Tisti blog se je zaprl jaz se pa ne spomnim recepta. Ojej, ojej.
Ane, da si ga je katera prepisala?
Saj podobne variante smo našli, ampak tista je bila res dobra!
Tale je videti podoben, ga kopiram za vsak slučaj, da se še ta ne izgubi.
Ingredients
- ½ c sugar
- ½ c dark brown sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp cinnamon
- 1 egg white
- 3 tsp vanilla extract
- 1 Lb almonds or pecans
Instructions
- Preheat oven to 250° F.
- Grease a cookie sheet with edges, set aside.
- In a small bowl, mix together sugar, brown sugar, salt, and cinnamon. Set aside.
- In a medium sized mixing bowl, use a whisk or electric beater, and whisk egg whites until frothy, resembling soft foam.
- Add vanilla, beat for another few seconds.
- Pour almonds into egg whites, stir gently until coated.
- Pour sugar mixture into moist almonds, stir gently until coated.
- Pour sugar coated almonds onto the greased cookie sheet, and spread out to a single layer if possible.
- Bake, uncovered, for one hour, stirring and flipping almonds every 15 minutes, until crisp.
Read More http://thecountrybasket.com/vanilla-cinnamon-roasted-almonds-recipe/
Jaz si ga žal nisem prepisala, se pa tale zdi tudi fajn. Letos sem jih delala na zelo podoben način, le da sem jih pekla 1 uro pri 120°C in izpustila vanilijo - bili so odlični. Lani pa takole: http://www.culinaryjourneybyme.com/2011/12/bozicni-karamelizirani-mandlji-s.html
OdgovoriIzbrišiTele tvoje mandlje sem si že ogledovala in jih sigurno v kratkem probam.
OdgovoriIzbrišiPri praženih mandljih pa je ravno vonj po vanilji tisti ki se mu ne morem upreti in glavni razlog, da jih obožujem. Uporabljam pa naravni ekstrakt, ki ga kupim v Vita care.