ponedeljek, 02. november 2009

Bananin šejk

V soboto sva se z Enejem odločila, da bova za zajtrk privoščila bananin šejk in solnograške žličnike. Glede na Enejevo obsesijo z rezanjem, (sem vam o tem že pravila?) sem ga prosila naj nareže banane.

Moja odločitev se je žal izkazala za napačno. Ne vem kaj sem tuhtala! Kot da bi dala medvedu ovce pazit! Dve banani je zmazal prej kot sem uspela mikser iz zgornje omarice zvlečt.







Ma tudi žličniki so bili ODLIČNI!
Z solnograškimi žličniki sem se srečala samo dvakrat. Prvič me je z njimi pocrkljala Cilka z Bleda, drugič pa sem jih za sladico naročila pri Štormanu v Celju.

Poznate recept? Ne?

Potrebujete poljubno število jajc, sladkor, sol in malo moke.

Iz beljakov naredite trd sneg, nato počasi vmešate rumenjake, par žlic moke, sladkor v prahu in malce soli. Masa mora ostati čvrsta in puhasta.

Na večji, litoželezni posodi segrejete maslo in na njem oblikujete poljubno velike žličnike. Na hitro popečete, obrnete in odstranite iz ognja. Skorjica se mora malce zapeči, sredica ostane mehka in puhasta.

Njamsi!

9 komentarjev:

  1. zgleda kot en carski praženec. mmmmmm lakota.....

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko bom imel naslednjič za narezat banane torej pokličemo Eneja ;)

    Mene pa ti solnograški žličniki bolj spominjajo na tiste ameriške "fluffy" palačinke. Bo treba probat. Njamsi ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. @Matej: karkoli bi rad zrezal, pokliči Eneja. Noži, škarje... ni problema. Le prav to ostrih mu še ne dovolimo. ;)

    @Borut: pr nas je bla mama šparovna, pa smo ga vedno delali iz starga kruha, tako da "pravega" sploh še nisem jedla. Je pa ta naš še vedno zelo dober! Mislim, da so žličniki manj mokasti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Aja, bit bi morali še bolj puhasti in višji, kot so ti, na fotografiji. Ker "ta dobre" sva že zmazala preden sem imela čas škljocati, te sem pa mal predolgo pekla.

    OdgovoriIzbriši
  5. drugič ko prideš na kavo ne hodi praznih rok :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. @Borut: to so tok delikatne zadevce, da se boš moral kar ti sprehodit. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. evo, še mal pa ti ne bo treba več kuhat, oziroma boš imela super pomočnika :)

    ps: FUL huda kuhinja

    OdgovoriIzbriši
  8. @špela: ha, ha. Že zdej je pomočnik super. Sicer mi največ časa vzame razmišljanje, kaj naj mu dam za delat da ne bo naredil več škode kot koristi, ampak je pa super ker tako uživa.

    Kuhinja v živo ni nič posebnega, ampak, hvala!

    OdgovoriIzbriši
  9. v oči mi je padel tekač, stenica in bele fronte... bjutiful :)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.