ponedeljek, 30. januar 2012

Zavod za jutri

Zadnje mesece sem spremljala svojo blogersko prijateljico Olivijo, kako se je podajala na samostojno podjetniško pot. Ustanovila je zavod, ki se ukvarja z izobraževanjem in svetovanjem zaposlenim o njihovih pravicah.

Zavod za jutrihttp://www.zavodzajutri.si/#!o-nas



In čeprav se ona sama spopada s strahovi in dvomi o uspešnosti zavoda, jaz že od vsega začetka trdno verjamem v njen uspeh. Že iz njenega bloga je razvidno, kako veliko truda, veselja in ljubezni do tega dela vlaga v svoj zavod. Zdaj ko sem jo videla v akciji pa še toliko manj dvomim. Gospa obvlada. Raztura. V dveh urah predavanja ji ni glas niti enkrat zastal, niti se ni zatresel. Predavala je suvereno in razumljivo, na vsa vprašanja slušateljev je odgovore stresla iz rokava.

In čeprav bi ji naredila reklamo že samo zato, ker je moja prijateljica ji je v tem trenutku ne delam iz tega razloga.

Reklamo ji delam zato, ker bi to predavanje moral slišati čisto vsak zaposleni , brezposelni, študent in podjetnik.

Izvedeli boste, kaj vse lahko preberete v svoji pogodbi o zaposlitvi.
Če se vam zdi, da so vam kršene pravice ali ne veste katere pravice sploh imate.
Če že mesece niste dobili plače, pa se vseeno delate, ker se bojite, da boste ostali brez vseh pravic.
Na koga se obrniti ko so vam kršene pravice.
In kakšen je pravilni postopek za to, da boste dejansko upravičeni do vsega kar vam pripada.
In še in še..

Predavanje pa ni primerno samo za zaposlene, ampak tudi za podjetnike, ki imate zaposlene delavce. Kajti tudi vi morate poznati obveznosti do svojih zaposlenih in tudi pravice, ki jih imate kot zaposlovalec.

Skratka. Ne vem kako je mogoče, da se tega pred Olivijo - Hojko ni spomnil še nihče ali zakaj se vsega tega nismo naučili že v šoli.

In na koncu dobite tudi potrdilo, da ste se predavanja udeležili. Potem ga lahko nesete svojemu delodajalcu, da bo vedel, da se z vašimi pravicami ni za hecat. :)


5 komentarjev:

  1. Odgovori
    1. Svaka čast obema - Oliviji za "projekt" in Aniti za zapis!

      Če zaupamo, lahko še tako nora ideja postane zgodba o uspehu. Tole, kar sem prebrala v zgornjem zapisu, pa še tisto, kar sem na hitro absobirala na uradni strani Zavoda-za-ju3, je zelo v skladu s časom v katerem živimo, delamo in smo. Zagotovo koristneje in cenejše od povprečnega članstva v Sindikatu... Super!

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.