ponedeljek, 24. april 2017

Delavnica uporabe cvetja v sladicah

Preteklo sredo sem bila s strani sudia Koohna iz Kamnika povabljena na delavnico uporabe cvetja v sladicah, ki so jo pripravili v sodelovanju z  Gorazdom Potočnikom Gox-om.

Povabilo bi sprejela že samo zato, ker je bila povabljena tudi Maša. Ker se že zelo dolgo nisva videli, je bilo tri ure klepeta v avtu že samo po sebi dovolj dober razlog za "JAAA".

Vendar pa bi bila vožnja upravičena čeprav bi bila v avtu sama, Gox-ovi nasveti in sladice so bile izjemne. Z okusom so me povsem navdušili indijančki (italijanska meringa) iz sladkorja iz smerkovih vršičkov. Izjemno, znan okus na nov način. Mmm.. čudovito.

Izvedeli smo, da rožic, ki bi jih lahko uporabili v sladicah ni prav veliko. Večina rožic ni užitnih. Razen vsem poznanih marjetic, vijolic in marjetic lahko uporabimo še mačehe in kapucinke.
Vendar pazljivo, če ste rože kupili v lončku v trgovini, jih morate najprej kako leto negovati in šele potem uporabiti na krožniku, saj jih vzrejevalci precej našpricajo.

Lahko pa kupite rožice namenjene za slaščice, vendar morate biti v tem primeru pripravljeni seči malce globlje v denarnico, saj ta špas ni poceni. In prav zato rožic na sladicah ne boste našli prav pogosto.

Nato nam je pripravil še hitro sladico z malinami, čokoladnim musom in Trničem iz Velike planine, zgoraj omenjenimi meringami in čudovito kiselkasto deteljo.

Preden so nam dovolili zasaditi vilice v te čudovit sladice, pa smo se še malce poigrali z namiznimi dekoarcijami in krožniki Linije Llittala, prečekirali njihovo bogato kolekcijo fotografskih ozadij in zbirko čudovitih kuhinjkih pripomočkov. (Nekaj teh bi najraje kar v torbico naložila. Ampak jih nisem, brez skrbi. ;))

Na koncu sva z Mašo dobili še pav poseben izziv.
A o tem čez kak mesec, dva, tri. ;)




Moji najljubši. Italijanska meringa iz sladkorja smrekovih vršičkov. Njam - ma. 

Čuovit namizni aranžma z krožniki Llittala.
Čokoladni detajl

Okrasne lizike z Mačehami v sladkorju.
Dodajte napis
Ko je Hana Karim izdelovala to vazico si gotovo ni mislila, da bodo v njej kdaj ponudili sladico. 
Prosojna lepota

Triperesna lepota

Ljubi, ne ljubi...

Ozadje naredi svoje
Izziv za nas. Kdo pripravi lepši pogrinjek?

In še sklepno dejanje. Njaboljši del. :)

3 komentarji:

  1. Izgleda super lepo in verjamem, da je bilo okusno. A kaj ko jaz nisem gurman, v usta ne nesem nič kar ne poznam :( Pravzaprav se na vseh področjih držim poznanega kot pijanec plota. Bom morala kdaj pa kdaj poskusiti kaj novega, očitno veliko zamujam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično je bilo!
      Jaz pa zelo rada poskušam nove stvari, ampak le tako, da mi jih pripravi nekdo ki zna.
      Če si kaj novega pripravim doma, potem že vem, da mi ne bo všeč, ker pač ne vem kakšno mora biti in se mi zdi da sem kaj sfalila.
      In vsako stvar poskusim trikrat, toliko časa traja, da se brbončice navadijo na okus.

      Ampak pri zgoraj omenjenih sladicah se ni bilo treba nič navajati. Vse je bilo odlično že s prve. :)

      Izbriši
  2. Hej, kapucinke so dobre (in lepe) tudi v solati ;D.
    Vijolice in mačehe sem pa tudi že uporabila kot okras na torti. Lepo, da si se tega lotila. Lizike so pa čudovito lepe!

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.