ponedeljek, 20. marec 2017

Glavni kuhar Enej

Pri nas doma so fantje precej navdušeni kuharji,
še bolj kot to, pa niso vedno navdušeni nad mojo kuharijo in takrat se ponavadi oglasijo "jutr bom pa jest glavni kuhar" ker potem lahko izbirajo kaj bo za kosilo.

Ampak Enej je pa ene posebne sorte falot.
Zvesti bralci, ki ste z nami že od vsega začetka se morda spomnite, da je kot malček pojedel VSE kar smo mu dali na krožnik. Od ta normalnih zadev pa vse do oliv in rukole. Prav zabavali smo se na ta račun. No, tam nekje pri štirih letih občasno ni več maral bučk in paprike, melancane je zasovražil do obisti. Potem se je to še kar stopnjevalo in še kar naprej se stopnjuje in občasno pridemo že do banalnosti kot so jajca in smetana v musaki.

Pravzaprav pogosto že pred kosilom za vsak slučaj pove, da ni lačen. Samo zato, da ga ne bi potem silili z nečem, za kar bi se morda lahko izkazalo, da na ta dan ne mara.

No in še ena stvar je, ki je sploh ne mara. Niti ne poskusi.
Sladice. Razen izjemoma na kakem rojstnem dnevu čololadno torto. Recimo da je v skoraj 10 letih je tako pojedel ene tri.
Kar pa ga ne ustavi pred tem, da bi kaj dobrega spekel.
Tako nam je pred kratkim spekel take luštne kolačke, za katere je vsako sestavino posebej poskusil in bil navdušen. Ko je vse skupaj sestavil, pa ni več poskusil.

Žal končnega izdelka nismo dokumentirali, je bil pa odličen.
Sploh ne ve kaj zamuja.





4 komentarji:

  1. Joj, kako ti zavidam tega kuharja! Čeprav slabo je. Vsaj debel ne bo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha, ha.. zaenkrat slabo je. Bomo videli kaj še bo. :)

      Izbriši
  2. Kako fajn je slišati, da je še kje kak tak "nejedec". Tudi mi imamo doma nekaj podobnega - danes je je grah, korenčka ne, jutri je ravno obratno. Koruzo je v prikuhi, na pici ne, testeninske solate danes niti slučajno ne mara, jutri si jo zaželi .... S to razliko, da sladice mu pa grejo, in to zelo... Pa tudi kuhar je - palačinke naredi bolje kot starejša sestra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh vse se bo še obrnilo. Tako za vas kot tudi za nas. :)

      Ravno popustiti mu pa nočem, ker potem pa najdeš kakega izbirčneža, ki dejansko je samo dve ali tri stvari. To pa ne nameravam dovoliti.

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.