ponedeljek, 19. december 2016

Berem: Elizabeth Gilbert: Pečat stvarjenja

Tik pred dopustom sem šla v knjižnico in knjižničarka mi je predlagala v branje veliko debelo knjigo,
ki jo je napisala Elizabeth Gilbert. 

Elizabeth Gilbert je tista gospa, ki je napisala Jej, moli, ljubi. Velik hit, po katerem je bil posnet tudi film z Julio Roberts v glavni vlogi, ki pa mene osebno ni navdušil. Ne knjiga ne film. 

Tudi naslovnica knjige ni takšna, ki bi me pritegnila na prvi pogled. Zato je gotovo ne bi vzela v roke, če mi je knjižničarka ne bi predlagala in zato vem jo želim priporočiti tudi vam, ker je škoda da neopažena ostane na policah.

Kar je najbolj zanimivo pri tej knjigi je, 
da pravzaprav ne govori o ničemer zanimivem. Če se malce nerodno izrazim.

Zgodba se začne že pred rojstvom Alme Whitteker in jo spremlja čez vse življenje. Rodi se v bogato družino, ekscentričnemu očetu. V življenju se ji ne zgodi nič posebnega. Ne poroči se, nima otrok, nikamor ne gre, vse življenje pa raziskuje mahove. Nič.

Ampak je tako fantastično napisana, da te potegne vase, posrka, vakum naredi in je ne moreš odložiti iz rok. Res, tako posebna tako neverjetna, da ne znam opisati.

Samo to vam rečem, da jo vzemite v roke in poskusite, ne bo vam žal.
Moj standard za nakup knjige je tak, da ko jo preberem in bi jo želela še in še brati, šele takrat se odločim za nakup. In ta knjiga vsekakor dosega ta standard.

Preberite več. KLIK




1 komentar:

  1. hvala za tole! meni je na tak način pod roke prišla Kratka zgodovina traktorjev v ukrajinščini http://www.bukla.si/?action=books&book_id=1954

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.