četrtek, 15. september 2016

Gradnja hiše: dan 2 in 3


Čez vikend se je na grobo izkopalo temelje.
Ker je bil napovedan dež (in je tudi bil) smo morali zaščititi vse stene z polivinilom, da jih ne bi odplaknilo in zašitili smo jih dobro, saj so vse lepo preživele deževno noč.

Pojavila je je že prva napaka in nesoglasja.
Kako globoko skopati za temelje in koliko bo tampona? No, načrtov ni prav zares pogledal nihče, predvidevali so, da okrog 30 do 40 in toliko tudi skopali. V resnici na določenem delu ne bo nič tampona in zdaj smo na celotni površini 30-40 cm prenizko, čeprav bi lahko bili samo na enem delu. Bageris je približno pol sobote kopal po nepotrebnem. Seveda smo napako odkrili šele naslednji petek tu je bilo še vse ok.
Iskanje "krivca" bo še zabavno.

V soboto smo tudi skuhali prvo kosilo na parceli. In ko smo tako uživali v svežem zraku, se nam je začelo kar malce muditi. Mir in tišina, sveži zrak... ahh. Komaj čakamo.

V nedeljo sem imela posebno čast in veselje, saj nas je na parceli obiskala čudovita keramičarka Anja Slapničar. Prišla je namreč po vzorec naše gline, ki smo jo našli ob kopanju. Preverila bo njeno kvaliteto in če bo uporabna, nam je obljubila skodelice iz nje. Oh kakšno simbolno vrednost bi to imelo za nas. Že dolgo jo občudujem na spletu in že samo to, da imam (ja samo jaz... nihče se je ne sme dotikati :)) v lasti njeno skodelico, ki mi jo je ob odhodu podarila v zahvalo,z mi je oh-in-sploh. Da pa bi imeli skodelice iz naše gline izpod njenih rok. To pa si zasluži lastno vitrino. 
V glavnem Anja, veliko gline smo dali na kup in če se izkaže da je dobra, jo imaš na zalogi za dolgo dolgo. :)

V ponedeljek pa se je na parceli spet sestala cela garnitura raznoraznih mojstrov predvsem pa geodeti, ki so skrbno premerili območje in zakoličili objekt.
Postavili smo (javila sem se za zabiti 2 žeblja. :)) tudi majhno barako, za shranjevanje raznih pripomočkov. In tale barakica ima ravno toliko terase, da nam dela gušte za naprej. Uporabna pa je tudi za malico in jutranji pozdrav soncu. :)











10 komentarjev:

  1. wow, kr celo drevo primejo in ga nesejo... le kam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne prav daleč. Samo na drugo stran.
      Čeprav se verjetno ne bo obdržalo. Poskusiti pa vendarle ni greh, kajne.

      Izbriši
  2. Super. Beleži naprej, kako napreduje. Je poučno za vse nas, ki bomo mogoče kdaj imeli opravka z bageristi in gradnjo domeka!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hehehe jaz sem ravno Anjino skodelico kupila zadnjič na Japonskem popoldnevu v Logatcu. In sem enako doma naročila naj se je ne dotikajo.
    Lušten blog. Pozdrav iz Logatca

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he.. ravno iz Logatca je Anja prišla k nam. :)
      Hvala za pohvale. Pozdravčke!

      Izbriši
  4. Kako lep kraj za postavitev hišice. Skrbno prebiram objave v zvezi s tem in čakam nadaljevanje. Zraven pa obujam spomine na najinih zadnjih 6 let. Res lepo je graditi svoj dom, a kljub temu sem nadvse hvaležna, da je večina zadev za nama. :) Je pa na koncu trud poplačan. Častna pionirska! Imejte to v mislih, ko bo zmanjkovalo enrgije, časa in še česa. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he.. to vsi pravijo.
      Zanimivo je bilo spremljati druge kako so šli skozi to. Me prav zanima kako bo pri nas. Upam samo, da se ne ločiva. ;)

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.