torek, 24. maj 2016

Kosilo za 4 za manj kot 10 eur: Lidlov blogerski izziv

Že nekaj časa se mi je po glavi motala ideja, da bi ob receptih, ki jih objavim na blogu, izračunala še ceno kosila.

Zato me je Lidlova ideja še posebej navdušila in takoj sem poslala prijavo.
Poslali so mi bon za 10 eur in podala sem se v nakup.

Kupila sem naslednje izdelke:



Pripravila sem glavno jed, zelenjavno prilogo in sladico.

Predvsem je bil nad kosilom navdušen Rene, saj naj bi bilo to njegovo najljubše kosilo, kot smo izvedeli. Pri sladici pa je tudi že ob prvi žlički vprašal, kdaj jo bomo spet pripravili. :)

In kaj sem skuhala:

Široke rezance z lososom in pomarančo

To je preprosta jed, nežnih okusov, ki jo otroci obožujejo.

Za 4 lačne (ali 5 malo manj lačnih) potrebujemo:

400 g širokih rezancev
1 večji ali dva manjša fileja lososa
1 smetano
2 šalotki
2 pomaranči (bolj kisli)
Žlica ali dve oljčnega olja

Rezance skuhamo v slanem kropu.

File lososa popražimo na olju (če imate file s kožo (moji je tokrat niso imeli) olja sploh ne potrebujete pa še jed bo bolj okusna)
Šalotki drobno nasekljamo in dodamo k lososu.
Ko je losos dovolj popečen, ga z vilico razdrobimo in zalijemo s smetano. Po minutki ali dveh odstavimo z ognja in dodamo kuhane testenine. Dobro premešamo. Na koncu dodamo še koščke filirane pomaranče (brez kožice) ali če imate radi grenivko, priporočam to.

Še malce popra, mogoče še šopek drobno sesekljanega peteršilja.. woila.

(zelenjavna priloga in sladica pod fotografijami)







Zelenjavna priloga:

Koromač in šampinjoni "na žaru"

Opažam, da koromača na žaru ne pozna skoraj nihče, čeprav je to ena boljših zelenjav za žar.
Mmmm, tako sladka, hrustljava, sočna... čudovita.

Torej: Koromač in šampinjone razrežemo na večje kose, popečemo na žlici olja, dodamo še ščepec soli, malce popra, dva stroka sprešanega česna in šopek svežega peteršilja (iz domačega cvetličnega lonca).

To je to. Tega otroci seveda ne marajo. Ampak nič hudega odrasla dva lahko zmažeta tudi njihovo porcijo. :)



Za sladico pa sem pripravila "indijančke" v kozarčku.

Meni je namreč piškot pri indijančku povsem odveč. :)

Torej:
Potrebujemo:
3 beljake
2 žlici sladkorja
žličko sladkorja
mali ščep soli
žličko vanilijeve esence če jo imate pri roki (jaz je nisem imela)
polovico črne čokolade za preliv

Beljake stepemo v (ne preveč čvrst) sneg.
Sladkorju dodamo žličko vode in segrevamo na srednjem ognju dokler se ne začnejo delati "nitke".
Takrat ga počasi, med mešanjem, prelijemo v sneg in mešamo tako dolgo, da postane sneg res čvrst.
Sneg naložimo v lončke.

Počasi na vodni kopeli stopimo še čokolado (če ste bolj sladkosnedi dodajte še žličko sladkorja),
polijte čokolado po snegu in okrasite po lastnih željah.

Če hočete indijančke še izboljšati, jim dodajte še sveže jagode, maline ali kako drugo kislo sadje.

Preprosto in okusno.

Pa še hitro pripravljeno.
Za takšno kosilo potrebujete zgolj pol ure časa. Tik tak je pripravljeno.

Pa dober tek. :)







17 komentarjev:

  1. Bravo! Pa kakšna lepa pomaranča!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, z dojenčkom. :)
      Sem jo prav morala fotkniti.

      Izbriši
  2. Zgleda odlicno, tole z beljakom pa poskusim tudi sama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najboljša sladica za nenapovedane goste. To je vedno v hladilniku in omari. :)

      Izbriši
  3. Uuu super:) Indijancke bom pa tudi jaz naredila:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni so najboljši, sploh z jagodami.

      Izbriši
  4. mmmmmmm koromač in gobe njamsi...tole bo na mizi ta vikend stoposto :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Anita, a to je sladka ali kisla ali za kuhanje smetana?
    Hvala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz dam kar sladko. (Glej fotko, če bi vedela, da mi bo še 45 centov ostalo, bi vzela še eno. ;))

      Izbriši
  6. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A si se mal naslonila na tipkovnico? :)

      Izbriši
  7. Super ideja. Koromač sem do sedaj uporabila samo v pireju. Sem pa predvidevala, da je vsestransko uporaben.
    A mogoče veš, če so kje objavljeni vsi blogi, ki so sodelovali v natečaju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živijo,
      no jaz ga pa v pireju še nisem.
      Menda je s svojo sladkostjo odličen za "popravljanje" okusov. :)

      Ne bi vedela če, ali sploh, so kje objavljeni vsi.

      Izbriši
    2. Evo, moje danajšnje kosilo, le na pomaranče sem pozabila in premalo začinila.
      Sem vprašala kar FB Lidl in so mi odgovorili, da bodo objavljeni. Kmalu.

      Izbriši
    3. O super! Je bilo dobro?
      Celo kosilo ali samo testenine?

      Izbriši
  8. Super je blo. Tut fantoma je blo všeč. Tut koromač sem in je bil super, le gobe sem izpustila. Pa ne, ker jih ne bi marala, ampak sem jih pozabila kupit. Za sladico so ble pa jagode in češnje.

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.