sreda, 18. maj 2016

Dogodek desetletja v Spodnji Idriji: Otvoritev novega otroškega igrišča

Včeraj je bil v Spodnji Idriji prav poseben dan.

Zgodil se je dogodek desetletja. Tak, vreden spominske table: "Na tem mestu so 17. maja 2016...) :)

V Spodnji Idriji smo bili brez igral, le nekaj manj časa kot je postavljena glavnina blokov. Tam okrog 1980 je bilo to.  Takrat so postavili dva betonska " peskovnika", ki pa v resnici nikoli nista bila uporabna.

Imeli smo igrala v vrtcu, ki pa so ga ob 16ih zaklepali in en avto za plezanje, ki so ga pred 10 leti iz vrtca izločili in smo ga potem starši sami (s pomočjo sponzorjev) toliko obnovili, da je bil uporaben naslednjih 8-9 let.

No tale bogi avto se bo zdaj končno lahko poslovil, saj se je včeraj z otvoritvijo končno zaključil projekt, ki smo ga tako dolgo in nestrpno pričakovali. Dobili smo čudovito otroško igrišče z mnogimi igrali za mlajše otroke, tisti večji otroci pa bodo končno imeli šolsko (nogometno - košarkarsko) igrišče samo zase in jim ne bo treba več paziti na malčke, ki se jim potikajo med nogami.
In ne samo to, igrišče je varovano. Pa ne s sodobnim video nadzorom. Nadzorovano je v živo... saj je postavljeno med bloki in sem prepričana, da bo vedno kak "nadzorni". :)

Igrišče je otvoril sam župan, Bojan Sever. Otroci iz vrtca in šole so nam zapeli, gospe iz turističnega društva pa so spekle mamljivo pecivo.

Največja zahvala, da se je projekt po vseh letih, ko je denar čakal v proračunu, gre vražjim mamicam. Greta, Tita, Sabina... bravo! Uspelo je!

Posebna zahvala gre županu Bojanu Severju, ki se je zavzel, da je bil projekt zaključen v roku, ki se je septembra zdel nepredstavljiv. Gospodu Marjanu Rupniku iz Občine Idrija, ki je stal za projektom, izvajalcu Komunali Idrija, predvsem Petru Černilogarju. Turističnemu društvu Spodnja Idrija ze pecivo, Anji Intihar za vodenje prireditve, Franciju Vidmarju, ki je poskrbel za urejeno trato, Ediju Božiču za ozvočenje... če sem še koga pozabila, naj mi oprosti, al pa naj se sam javi v komentarjih. ;)
Hvala!

Sam še ena skrita želja, namig za kakega podjetnega posameznika,... samo še ena fajn slaščičarna nam manjka... ;)

Vabljeni v Spodnjo Idrijo. :)























2 komentarja:

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.