ponedeljek, 5. oktober 2015

Skupaj premagajmo podhranjenost

Ko sem pred dnevi videla reklamo, ki prikazuje malčka, ki se bori za življenje, zaradi preslabe kvalitete hrane in ki nagovarja gledalca, da darujejo po 5 eur na mesec za nakup kvalitetne hrane.

In sem pomislila na to, koliko denarja zapravimo za "preseravanje", večinoma stvari, ki nam prej škodijo kot koristijo. Kavice, sladolede, sladice, pivo ipd... In sem prišla na idejo, da bomo pri nas doma pripravili šparovček, ki ga bomo polnili tako, da se bomo po lastni presoji, želji, odpovedali tem stvarem. Ne tako, da se bomo odpovedali namišljenim stvarem, recimo tako, da bi šli v trgovino pa rekli, ok, ne bomo kupili čokolade, bomo dali tisti evro ali dva v šparovček. Ne. Ampak tako, da bomo šli recimo na sprehod in kavico, pa bom namesto kavice, pila vodo. Ali namesto kavice in sladice izbrala samo kavico. Tisto, ko si res zaželiš sladico, pa je ne kupiš. Ko se dejansko nečemu odpoveš.

Saj ne, da si to pogosto privoščimo, ampak prepričana sem, da bomo na koncu meseca vseeno zbrali več kot 5 eur za ta namen.

Menim, da se je veliko lažje odpovedati luksuzni dobrini, če veš, da boš s tem morda preprečil smrt nedolžnega malčka, se vam ne zdi?

Če se vam zdi ideja dobra, vas pozivam, da se nam pridružite!

Če bi raje zbirali za drug namen, komot, odločitev je vaša.


Hvala!

2 komentarja:

  1. Pohvalno.
    Sama za doniranje sicer raje izberem kaksno drugo varianto - pri Unicefu v glavnem financiras njihovo administracijo, do tistih, ki pomoc dejansko potrebujejo, namrec pride zelo majhen del.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mah, enkrat eno, enkrat drugo.
      Najbolje je itak kar sebe vložiti v te zadeve.

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.