sreda, 7. oktober 2015

Lešnikova krema

Ko mačke ni doma, miškoti delajo evrokrem. :)

Ko smo začeli brati etikete na hrani, smo hitro ugotovili, da evrokremi, ki jih oh in sploh radi mažemo na kruh, niso niti približno dobri za naše telo. Pol stekleničke olja, druge pol stekleničke sladkorja in nekaj malega mleka v prahu in lešnikov.

Zato smo izumili kar svojega, ki je izredno preprost za pripravo, odličnega okusa in ga lahko še dolgo hranimo v hladilniku (sigurno ga prej zmanjka, kot se pokvari.) :)

Kako? Tako.
Sestavine vedno odmerjamo malce čez palce, tako da okus ni dvakrat povsem enak, je pa vsakokrat dober. :)

Torej kakih 200 g lešnikov prepražimo na srednjem ognju, jih zavijemo v mokro krpo, da jim odstranimo rjavo lupinico.
Nato jih dobro zmiksamo, tako dobro, da nastane pasta.
Medtem ko mešamo, na bain marie stopimo črno čokolado (70% ali več). Da se izognemo nepotrebnim žrtvam (torej, čokoladi, ki ostane na stenah mikserja) vse skupaj pretresemo v posodico, v kateri bomo hranili namaz. Dodamo še žličko kokosovega olja in vrečko vanilinega sladkorja. Če imate rajši bolj sladko kremo, lahko dodate še sladkor po želji.

Pa dober tek... mmm jaz jo ravnokar, kar na žlico. :)






3 komentarji:

  1. Super recept! :)...a mi lahko poveš kateri mikser uporabljaš?
    Enkrat sem probal narest arašidov namaz pa sem prej obupal...lp A.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uporabljamo tole BOSCH-evo 800 vatno kombinirko na fotki.
      Ni najbolj priročna, ker je oboje združeno, ampak zaenkrat nimam druge. :)

      Lažje je,če je večja količina, ker potem se samo malce sipa nazaj na nože. Sicer je pa potrebno, ali malce pretresti, ali pa vsake toliko odpreti, pa spraskati s sten.

      Izbriši
    2. Ockej, hvala...morm nabavit nekaj podobnega, potem pa naredim eno kilco namaza ;)...lp A

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.