sreda, 2. september 2015

Bela

Letošnje leto nam v smislu dopusta res ni bilo namenjeno.
In ko sem zadnjič, vsa sitna in utrujena, zvečer spravljala spat otroke, se mi je kar milo storilo, ko sem se zavedla kako zelo pogrešam kak dopustniški teden ali dva. Prav začutila sem, koliko ene napetosti in utrujenosti se je nabralo v meni In to napetost sproščam s kričanjem na mulce. Namesto da bi jih motivirala jih s sitnarjenjem še demotiviram in potem oni zadeve potencirajo in krog je sklenjen.

Uf. Res pogrešam dva tedna samo nas, v najbolj čisti, najbolj prijetni, družinski obliki. Ko ni budilke, ni svinjarije pod mizo, ni telefona, wi-fija, gužve, službe, hitrosti... nič. Samo vakuuum in šumenje valov in masleni roglički za zajtrk. Pa knjiga, čips in deci pinoja po večerji. In midva. To pogrešam! Zelo!

Ah, kar malce sem zaplavala.

No, ta večja otroka sta imeli nekaj več sreče, saj sta bila povabljena na morje s Staratom in Staromamo. Enej je to do konca izkoristil, Rene pa je privoščil še meni in Arneju en dan kopanja, ko sva ga šla iskat po treh dneh.

Enivej, dopusta ni bilo. Smo pa zato nekaj vikendov, pa še kako popoldne za povrh preživeli v Beli. Letos je bilo vreme res sanjsko za Belo, saj še voda ni bila več "fina" kot je ponavadi ampak že celo topla. Po občutku bi rekli, da je na najtoplejšem delu prilezla celo do 24°C kar je bilo v pasji vročini bistveno bolj prijetno kot morskih 30.

Med tednom smo se hladili pri Lajštu. Med vikendom pa smo ga pustili kar turistom.
Neverjetno koliko turistov je letos zašlo v to našo lepo grapo. V soboto ni bilo v beli več kot 10% domačinov. Pa vse polno do zadnjega kotička. Upam, da v prihodnjih letih poskrbimo, da bodo imeli tudi kje za spati in kaj dobrega pojesti. To še zelo šepa.

Med vikendi smo se umaknili ali malce višje, ali pa malce nižje. U žounfe.Tu je voda še bolj hladna. Ampak je pasalo. Sploh po teku v najhujši vročini. :)
Le živčki so tu trpeli. Skoki iz višin (tudi višjih kot na sliki) so pogosto na sporedu. Ni to zame.








*Izjava za javnost* Za vse, ki se, ali me, ali moje prijateljice sprašujete če sem noseča. Nisem. Tak trebuh imam. Maščoba se mi nabira po vrhu, pa še čudno se držim, pa nekaj kože mi je ostalo po treh nosečnostih. In ja, tu ga notri vlečem. In ne, ne bom šla na nobeno operacijo. Ni mi preveč všeč ampak ga imam rada ker je moj. :)




10 komentarjev:

  1. Res krasne fotke! In super za statement glede trebušne kože (dvomim, da je špeh) - pri meni je podobno in so me že parkrat zaskrbljeno vprašali, a spet? :D Moj pravi, da so to spodaj mišice in zgoraj koža, ki ne more tako hitro nazaj skočit … jaz mu verjamem ;-) dokler njega ne moti, tudi mene ne, notri ga pa vlečem, mišice trupa pa to ;) V glavnem, super, da imate v bližini nekaj tako krasnega, pridemo enkrat naokrog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh, vsega po malo je. :)

      Ja le pridite. Jeseni ni več za kopat, lepo je pa vseeno.
      Z veseljem vam razkažemo še več lepot. :)

      Izbriši
  2. Glede dopusta si lahko kar podava roki. Ampak vedi, naslednje leto bo lepše. Do takrat pa izkoristi vsak prosti trenutek, če se le da. Čudovite fotografije, tam pri vas je pa res lepo. Kar se dobre hrane tiče na odročnih krajih, pa upam, da bodo v Sloveniji kmalu peljali 'food trucks'. Fenomenalna iznajdba! Ne bi bilo super? Tovornjak z žlikrofi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U nič ne bi imela proti žlikrofom v Beli. :)
      Pa sej ne bi rada delala krivice, se dobi dobra hrana tudi tu naokoli, samo ne prav v mestu.
      Pogrešam kako zaokroženo celoto. Sej se spreminja na bolje.

      Izbriši
  3. Zelo mi je všeč vaša Bela! Slovenijo itak čist premalo poznam/o in vaše območje je na seznamu "must see" :) Kakšna čudna vprašanja se postavljajo tvojemu trebuhu?! :) Prav fit mami si!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, res je všečna.
      Čisto primerljiva s kako Korziško reko. :)

      Jah, lej, niso čisto sami krivi, da postavljajo taka vprašanja. Kar je res je res. Čisto nosečniški je videti. :)

      Izbriši
  4. Č.U.D.O.V.I.T.E. fotke!!!
    Ja, dopust... ta je v resnici čas za družino, pa za naju! Verjamem, da ti manjka in ti želim, da bi ga nadoknadila kmalu.
    (še ena trebuharica tukaj :) zato mi je tvoja izjava za javnost zelo všeč!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O hvala.
      Tudi jaz upam, da ga uspemo nadoknaditi, ali vsaj, da si bomo enega konkretnega privoščili naslednje leto. Ker trenutno se zna zgoditi, da smo končno zbrali vse podpise in papirčke in ni da ni, da mogoče dobimo gradbeno. Potem bo dopust pa bolj v drugem planu. Probabli.

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.