nedelja, 4. januar 2015

Ideja: Slivovi cmoki

Z vami bom delila idejo, ki ste jo verjetno že vsi pogruntali, le jaz sem rabila sto let, da so moji možgančki priklikali do sem.

Med počitnicami so si fantje zaželeli slivovih cmokov za kosilo, ki jih sicer zelo rada jem, malo manj rada pa pripravljam. Zdi se mi preveč zamudno in pacasto.
Najprej priraviti testo, ga razvaljati, razrezati, napolniti, oblikovati cmoke in še najslabši del, tisto pacasto testo spraviti s podlage, ne da bi pri tem uničil viledo ali dve.

No tokrat me je po nevemkaterem naključju spreletelo, da sem pa že kdaj videla kako kitajčki pripravljajo cmočke.
Testo zajamejo v roke, jih napolnijo in zaprejo.
Se mi je zdelo, da bi se to dalo tudi s slivovimi narediti.

Za izdelavo cele doze cmokov sem rabila ravno toliko časa, koliko je rabila voda v loncu, da je zavrela. Nikamor se mi niso lepili, popali in copali. In razen nekaj malega raztresene moke, mi ni bilo treba pospravljati nič. In to je glavno. Pa še spustil ni niti eden.

Zna biti, da bodo zdaj pogosteje na jedilniku. :)




6 komentarjev:

  1. Anitka, očitno sem že od nekdaj čutila, da je nekaj "azijskega" v meni:)..ker že od kar pomnim delamo cmoke tako, v roko in kuglca pa flok v vodo, ha, ha:)...drugače jih ne znam nardit, mogoče so pa boljš zvaljani...probam:):)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O ti ti, in v vseh teh letih, ko smo bili cimri, mi nisi mogla razkriti te bljižnice? Verjetno jih sploh nikoli nismo delali ane?
      Spomnim se, da smo enkrat naredili njoke, še v Jaršah. :)

      Izbriši
  2. :) vsi vemo, a si ne povemo (ker mislimo, da tudi ostali vejo) :) moja mama jih je tudi vedno tako delala in jaz jih tudi...

    OdgovoriIzbriši
  3. https://www.youtube.com/watch?v=x1fe8-Qli9E

    Anita, če se Vam noče gledat, no pokažite fantičem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala,
      poznamo iz šole. Enej jo zelo rad gleda. :)

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.