sreda, 19. november 2014

Trije zimski botri 2014

Po lanskoletni uspešni akciji, bralci mojega bloga ste se izjemno izkazali, moramo z akcijo nadaljevati tudi letos. Ker me že cukate za rokav, sploh ne dvomim v to, da bomo letos še bolj pridni.

Da ne mlatim prazne slame, vam dam v branje kar pošto, ki sem jo dobila od organizatork.
Če želite darovati lahko kontaktirate kar njih direktno, lahko pa napišete tudi meni.

Tudi letos bomo kot dobri možje odgovarjali na dejanska pisma, dejanskih otrok v stiski in jim po najboljših močeh poskušali izpolniti želje.

Če boste Idrijčani tako pridni kot lani, se bom tudi letos potrudila in poskrbela za prevoz do Ljubljane.

Hvala vnaprej se vam zahvaljujem!
Hvala, hvala, hvala!



*************************************
Pismo organizatork:

Dragi prijatelji, 
pred nami so dnevi, ko naj bi se radostili, veselili in obdarovali. Žal pa je za mnogo slovenskih družin obdarovanje na zadnjem mestu - prej je namreč treba poskrbeti za hrano, obleko in položnice ... Za mnoge družine je decembrska čarobnost postala zgolj topel dom, če ga imajo.
 Po lanskoletni uspeli akciji bomo letos akcijo ponovile.
 Cilj pa ostaja enak: otrokom iz socialno in ekonomsko ogroženih družin želimo polepšati praznične dni in zanje pričarati Miklavža, Božička in Dedka Mraza ...

Akcija bo potekala po ustaljenem in preverjenem sistemu:
.  od Zveze prijateljev mladine Moste-Polje (ki bo delovala kot koordinacijsko središče za Zveze iz vse Slovenije) bomo dobile pisma oz. želje otrok,
.  pisma bomo razdelile med vse, ki se boste odločili za sodelovanje,
.  vsak sodelujoči bo poskrbel, da bo za otroka (ali otroke) kupil tisto, kar si otrok želi
Če želite sodelovati, nam do konca novembra pišite na elektronski naslov zeljeotrok2014@gmail.com in nam sporočite, če želite otroke obdarovati, - me pa vam bomo poslale njihova pisma.
Kupljena darila bomo zbirali v skladišču na Viču v Ljubljani (natančne datume sprejemanja daril sporočimo naknadno). Najkasneje do 15.12. bomo vsa zbrana darila dostavili v izpostave Zveze prijateljev mladine po Sloveniji.

Na ZPMS so nas opozorili, da poleg daril za otroke veliko družin potrebuje tudi hrano (zaradi skladiščenja inprevoza mora imeti hrana rok trajanja več kot en teden). V primeru, da se ne odločite za sodelovanje z nakupom darila, so vedno dobrodošla tudi živila. 

Upamo, da se odločite za obdarovanje, ki otrokom pomeni vse na svetu!

Ana, Alia in Vanja

1 komentar:

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.