nedelja, 21. september 2014

Poslastica dneva: Pita

Že cel mesec v moj predalnik kapljajo pošte z podobnimi naslovi.
Poletno - jesenska menjava receptov. Pa bom kar poenostavila in delila svoj posrečen recept kar z vsemi in če želite, ga lahko pošljete še komu naprej. :)

Tole pito ali kajjazvempodkaterokategorijobi tole spadalo, sem pripravila na hitro, ko sem pričakovala goste a jim nisem imela kaj ponuditi. Malce sem pobrskala po hladilniku in po predalih in sem našla:

Mascarpone
Skuto
Mandljeve lističe
Datlje
in še nekaj sestain, ki so v hladilniku itak vedno.

Odločila sem se, da pripravim skutno pito z malinami, ki so vedno v mojem zamrzovalniku.

V multipraktuku sem zmiksala:
45g masla
1 jajce
100 - 150 g moke (Eh to je to, ko vedno po občutku  delam. Moko dodajajte postopoma ker je nisem točno izmerila in lahko da jo je bilo tudi več ali manj. :))
pest datljev
pol vrečkice mandljevih lističev (iz hoferja)
malo soli in še čisto malo sladkorja po potrebi.

Nastati mora precej suha, drobljiva zmes, ki jo razporedimo po pekaču. Nanjo sem nalila mešanico skute, maskarponeja in malin, na tanko posula s sladkorjemi in še pestjo mandljevih lističev.

Pekla sem približno pol ure na 200 stopinj. Beri: gledala sem, kdaj je bilo testo lepo rumeno zapečeno in skuta ne več tekoča. :)

Gostov na koncu ni bilo (in pst pst pst... kar malce smo bili veseli. ;) Je pa za nas več ostalo.

David mi je vsaj dvakrat poudaril, da ta recept si pa res moram zapisati. Samo to bom rekla.


Ko jo bom naslednjič delala, bo testo ostalo enako, po vrhu pa bom dala plast moje najboljše breskove marmelade in čez ganaš iz temne čokolade. Če bi imela na zalogi kaj čokolade, bi jo pekla že danes. Mmmm se mi že sline cedijo. Poročam.


7 komentarjev:

  1. Tole je pa res dobro videti. A ti imas tudi maline vedno pri roki. Jaz sem jih do vceraj imela kar na vrtu. Ampak zdaj je na zalost konec. Se dobro, da je trznica blizu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo, a sem zdaj dodobra dokazala, da nisem robot, mater...

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj sovražim preverjanje, ampak v zadnjem času dobivam sam spam. Blog sicer izloči v spam, ampak moj mail je pa poln tega sranja.
    Moram vsaj za nekaj časa vklopiti preverjanje.
    Se opravičujem, upam, da vas ne bo odvrnilo od komentiranja. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Izgleda okusno. :) zanima me, kakšen multipraktik in metlico uporabljate za mešanje takega testa. Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živijo,
      za tole sem uporabila kar navaden multipraktik (BOSCH) z osnovnimi rezili.
      Po moje bi šlo z vsakim multipraktikom ker ni nič gostega in trdega.

      Bi pa imela KitchenAid-a. Nekoč. :)

      Izbriši
  5. Take impro zadeve so najboljše in prvič je ponavadi najbolje! :) Pol so pa itak vsakič nove verzije, ki tudi uspejo ;)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.