sreda, 13. avgust 2014

Statistika: Arne 6 mesecev (pokaži kaj znaš)

Uf, tole objavo sem označila še pod "Dojenček" ampak se bojim, da je tole zadnjič.
Pa ne zaradi dojenja, to nama gre še kar dobro od rok, (pravzaprav imamo žlico le bolj za okras), ampak zato, ker je tale naš Arne že tak korenja, da mu skoraj ne moremo več reči dojenčke.

Najprej nekaj mer:
Na pregledu pri 6 mesecih, so ga namerili:
8400 g
70,5 cm
in 43 cm obseg glave.
Kar pomeni, da ima skoraj kilo manj na enako velikost kot Enej in Rene. :)
Ampak še zdaleč ni suhec. :)

Fantinec je tudi strašno aktiven. Le dva dni po dopolnjenih 6 mesecih se je že sam usedel iz ležečega položaja in se začel, počasi a vztrajno plaziti. Zdaj, pri 6 mesecih in pol pa obvlada že celo stanovanje, riti nima več (ves čas bi poskakoval) in celo v stojo se že dvigne ob kavču. Čistnorc. :)

Z dodajanjem hrane sva začela precej pozno, šele po dopolnjenem 6 mesecu. Ker je njegova reakcija ob grižljaju (še vedno) nakremžen obraz in glasen Beeeee, tudi nadaljujeva zelo počasi in postopno. Lahko rečem, da je šele zdaj, po dveh tednih uvajanja končno ugotovil kako se odpre usta. Trenutno dobi v pokušino šele po dva mini obroka, enega sadnega in enega zelenjavnega, a le po par žličk, ker hitro izgubi interes.

Zibko je že prerasel, a miren nočni spanec mu je ostal, le enkrat proti jutru se priplazi k meni, se priklopi in se nato lepo odkotali nazaj na svojo posteljico, ki je povezana z najino. Človek hoče svoj mir. Aleluja za to!

Le prejšnji teden je imel ponoči kolobocije, ki pa smo jim v petek vedli razlog. Takrat sta namreč pokukala na plano prva dva zobka. Kar obe spodnji enkici naenkrat. Dva mala rižeka. :) Zdaj čakamo še zgornji dve, ki že kar močno bočita dlesni in le vprašanje časa je, kdaj se bosta prebila skozi.







9 komentarjev:

  1. A dej. Iiiii. Kako je ze velik. Lepotec ♡

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti imaš pa res velike fante:) Pa pri pol leta se malokdo zna že plaziti in se sam usesti. Bravo Arne!

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo! To pa je res korenjak! <3 Moja "tamlajša" ima osem mesecev in še čakamo, kdaj se bo usedla. Plazi že, kaj več pa ne. :D Gosta hrana pa tudi nama ne gre preveč, dojenje je še vedno zakon. Imajo še čas. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hi, hi... vse ob svojem času. Tudi mi smo na Reneja kar dolgo čakali. :)

      Izbriši
  4. Super! :) Joj, kako gre hitro čas … Krasna fotka ob knjigi! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke za korenjaka! :-) Naša sicer pri petih mesecih in pol skuša šele sedeti, je pa zato dobila pri 4 mesecih svoja prva dva zobka - in res sta kakor dva mala rižka :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O frikica. :)
      Vaša je pa še hitrejša od našega. Čeprav Arneju to bolj škodi kot koristi, saj ima glavo že vso pobuškano. :)

      Izbriši
  6. Uau, kakšen plazilec. :) Bravo! Se vidi, da ima dva pred sabo, se mu mudi. :)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.