sreda, 27. avgust 2014

Korzika #4

Najprej pomembno (na žalost manj prijetno) opozorilo glede Korzike.
Pred dnevi me je kontaktirala znanka iz Nemčije, s katero smo preživeli dopust na Korziki pred dvemi leti, da so na reki CAVO v bližini Porto Vecchia ( Ste. Luce de Porto Vecchio) odkrili okužbo s precej zoprnimi paraziti. Zato vas prosim, da opozorite na to vse tiste, ki jih poznate in za katere veste, da so se med leti 2011 in letošnjim letom kopali na tej reki, naj se gredo testirati za to okužbo. Mi smo že naročeni (držite pesti!). Da pa ne bo nepotrebne panike, si preberite TOLE.

Hi, hi.. še kar vam ne bom dala miru s Korziko.

Te fotografije so imele veliko srečo, da so ušle večnemu izbrisu. Pred kratkim  nam je namreč crknil trdi disk na računalniku, fotografije na disku pa še niso bile arhivirane, na sd karticah pa že izbrisane. Na srečo smo jih iz kartic lahko kar nekaj rešili, te pa so imele še večjo srečo, saj so bile varno naložene na Dropboxu.

V naši družini se na dopust radi odpravimo sami. Glede na to, kako malo časa prebijemo skupaj med letom, radi tista dva dopustniška tedna preživimo tako, da se v miru posvečamo eden drugemu, da se nam ni treba nikomur prilagajati. Namesto da bi zvečer komaj čakali, da gredo otroci spat, se v miru pocrkljamo, preberemo knjigo in potem sama odpreva buteljko in nadoknadiva kak pogovor, ki ga med letom zamudiva, ko se ukvarjava vsak s svojimi hobiji in opravki. Tako napolnimo "družinske baterije" za celo leto naprej in nazaj. To so dnevi, ko se imamo preprosto lepo, in tudi tisti dnevi, ko jih lahko brez stresa vzgajava tako kot jih med letom ne zmoreva. In prav nič nenavadno ni, da so takrat najbolj "pridni" in ubogljivi. :)

Seveda pa nimamo prav nič proti družbi za kak dan ali dva. In tudi tokrat smo imeli srečo da smo se uspeli dobiti s prijatelji. In po nekem čudnem in prijetnem naključju kar dvojni družbi. :) Na obisk so namreč v ISTEM trenutku prišli dvoji prijatelji. Neda in njena družina in Tina in njena družina. Ki so se nato, po drugem naključju, naselili v drugi kamp točno eden poleg drugega. :)

Dobre družbe smo bili veseli vsi, tako starši kot otroci. In ker jih niso spustili na obisk v naš kamp (eh.. ;S) je bilo doživetje na koncu koncev prav nekaj posebnega. Le kako pogosto si lahko privoščite tako poseben piknik na plaži s polento kuhano na morski vodi ha? :)

Naslednji obisk smo vrnili mi. In vrnili uslugo Domnu in ga posneli med mojstrskim rezanjem valov.


































3 komentarji:

  1. ooo kako čudovite fotke!
    hvala za opozorilo, se gremo tudi mi testirat....

    OdgovoriIzbriši
  2. aja, ja, res je hecno, da smo se takole srečali :)
    fotko Korzika 2_485 sem si pa shranila na svoj disk. hvala ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasne fotografije! Kako ste že vsi zrasli! Predolgo me ni bilo na tvojem blogu.

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.