četrtek, 17. julij 2014

Korzika - Porzika

Lani smo se, na račun varčevanja za hiško odpovedali dopustu, pa so plani podrli.
Letos pa ni bilo misliti, da bi ga izpustili. In bolj ko se je bližal, smo se, zadržkom navkljub, vedno bolj nagibali h ponovnemu obisku Korzike.

Odločila sva se, da za lažjo pot izberemo nočni trajekt, in samo en, že poznan kamp, da se izognemo neznankam. Dogodivščin je bilo še vedno več kot dovolj.

Ampak začnimo na začetku. Ker je bila že pot dogodivščina. :)

Za 600 km do Genove smo si vzeli kar cel dan časa, da smo se izognili hitenju. Želela sva, da je za fante, predvsem za Arneja pot čim lažja in da se vozimo samo takrat ko spi. 

Tako smo imelo kosilo že v Benetkah, ob opazovanju letal, ki so vzletala na Marcu Polu.
nato smo se ustavili še na kavici na Avtogrilu in potem so fantje zaspali in spali skoraj vso pot. Ustavili smo se šele slabih 100 km pred Genovo v mestecu Tortona.
Privoščili smo si večerjo in v miru počakali do večera, ko smo samo še smuknili do Genove, se vkrcali na našo jačko*, se čekirali v kabino in se odhiteli igrat v Moby igralnico.

Ko so nas zjutraj, nekaj po sedmi zbudili, smo bili že tik pred Bastio.
Po izkrcanju smo si prvič vzeli čas za hiter ogled mesta in še zajtrk v eni od obalnih kavarnic (ki je bil izredno ugoden 5,40 eur za kavico, pomarančni sok, rogljiček in četrt bagete z maslom in marmelado).

Nato smo šli še na hitro stestirati vodo, dokumentirali Arnejevo navdušeno cepetanje pri prvem srečanju z morjem, nato pa se odpeljali proti "našemu" kampu.


Aja, Korzika - Porzika... rdeča nit našega dopusta.
Veliko rim na veliko packarij. :)
Samo da je rima, pa magari slaba. :)


*jačka (račka=trajekt, ker je na njemu narisan Twitty)





Na železniški postaji čakamo na trajekt. Dobesedno. :)


Nič nam ni bilo jasno, ko smo z lahkoto dohiteli in prehiteli tega ferarija. Ko smo šli mimo pa nam je bilo vse jasno. Vozila ga je neka staramama, sovoznica pa je bila neka prababica. Pred njima pa se vozi porsche, ki pellje prikolico in ga vozi nek starata in ima nekega pradedka za sovoznika. :)





Dodaj napis















2 komentarja:

  1. Tale nočna jajčka pa izgleda bolj nobel, kot jutranja :)
    čakam še nadaljevanje ;)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.