sobota, 24. maj 2014

Projekt steklenice

Pred kratkim sem zasledila, da mlekarna Planika pakira svoje sveže mleko tudi v steklenice in to lepe, elegantne steklenice z dolgim vratom. Ampak sem potem razočarana ugotovila, da steklenica ni povratna, kar v mojem malem svetu, namesto dodane vrednosti pomeni odbito vrednost.
Ne razumem in tudi ne želim razumeti, kako je lahko izdelava povsem nove in reciklaža stare steklenice bolj ekonomična od pranja stare. Ne, res ne! In zakaj bi plačevala dodatnih 20, 30 centov po steklenici več, da jo bom potem vrgla stran. Že res, da plastiki ne zaupam in da je mleko iz steklenice boljše, ampak vseeno no.

Potem sem našla rešitev tudi za to. Že dolgo nazaj sem na Pinterestu našla stalažo, ki jo HOČEM imeti v naslednjem domu. Namesto vrečk po predalih, lepo razporejene steklenice. In tudi s pomočjo teh steklenic bom počasi prišla do nje. Sicer v pomanjšani obliki, ker res ne vem, kaj vse se skriva v tistih steklenicah, da se jih je toliko nabralo. :)

Zdaj pa imajo dodano vrednost. :)


Pinterest

Tudi etikete sem našla na Pinterestu, namesto printa pa sem kar z belim gel kulijem napisala vsebino. In jo bom lahko dopisovala še naprej. Všeč?

http://blog.worldlabel.com/free-printable-labels-gallery



10 komentarjev:

  1. Zelo zelo zelo všeč!
    (tudi jaz kupujem to mleko in sem jezna, ker steklenice niso povratne)

    OdgovoriIzbriši
  2. wrhuuunsko, navdušena!

    @nitka stajl :-)
    morda te bom copy+paste :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super ideja, si moram zapomnit. V kratkem dobim novo kuhinjo in bo tole kot nalašč. Kako je včasih malo treba. Res fino.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ris je fajn! ..drgac pa, ce ti boje flase adwec hadile, jih lohk pa men dostawis.. sm lih bazgau sirup naridu (ene 15 litrau trenutnu), flas mam pa le ene 8. Ih bom mogu jet prou kupt, wic! Skuda, ka nis blizi, pa bla se ena dadana wridnast!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogoče naslednje leto. Zaenkrat jih še nimam dost ker večinoma dobimo mleko z ene kmetije. Te kupim samo ko nam ga zmanjka.

      Izbriši
  5. Top!! Jaz pa v Tediju zapravljam za steklene dozice... Imam pa podobno na kuhinjskem vozičku iz Ikee - tako sem si povečala kuhinjo. Samo - ker nisem prav dosledna, se v predalih še vedno kopiči... A veš kaj pa še mene zanima?? Kaj je tako lepo roza ozadje?? :)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.