sreda, 14. maj 2014

Dunaj

Tik pred prvim majem smo končno uspeli najti termin za obisk Dunaja, ki je bil planiran že kake tri leta, vse odkar sem na Kolektivi kupila kupon za hotel. Ta velika dva sta šla na počitnice malo h Noni in malo h Starimami, Arne pa je šel seveda zraven. Prvič v tujino. :)

Če se le da, se držim načela, da če se gre na dopust, se uživa in ne hiti.
Zato smo se odpravili od doma precej pozno, se vmes ustavili še v Ljubljani in šele popoldne prispeli že skoraj do Dunaja, ko se je Arne precej nestrpno oglasil. Weeeeee (lačen).
Na hitro smo zavili z avtoceste in se naključno zapeljali proti mestu Eisenstad, da bi tudi midva dobila kaj za pod zob. Parkirala sva na brezplačnem parkirišču tik ob velikem parku, povprašala kje se dobi hrana, saj je nedeljsko popoldne že kazalo zaprta vrata in napotili so naju proti gradu. 

Izkazalo se je, da je v tem gradu služboval Haydn. Sicer smo bili preveč lačni, da bi si vzeli čas za ogled, smo se pa sprehodili po čudovitem in ogromnem parku, ki ga obdaja. Po kosilu seveda. Kosilo pa smo si privoščili na simpatični uličici, ki teče mimo gradu in zelo spominja na Čopovo, le še veliko bolj mirna in prijetna je.

Srečno naključje je hotelo, da smo se usedli na kosilo v neki majhni ulični restavraciji, tik ob mali uličici iz katere so kot po tekočem traku hodili ljudje s sladoledom v rokah. Kar nam je dalo misliti in smo morali preveriti, če so naša predvidevanja pravilna. V ozki uličici smo res naleteli na majhno italijansko slaščičarnico z gužvo pred njo. Mmmmmm in sladoled je bil greha vreden. Jedla sem najboljši mangov sladoled ever.

Potem smo pohiteli samo še do hotela in za ta dan smo zaključili. No, če odmislimo to, da sem imela še panični napad sredi noči. Eh. Psiha.


















8 komentarjev:

  1. Prekrasne fotke! In čestitke za "podvig" (malo časa za vaju, pobeg, pustiti večjadva v varstvu in še kaj) ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, res je bil kar podvig. Sem bila vsa živčna že tri tedne prej. :)

      Izbriši
  2. Ful dobre fotke! In vsi trije žarite kot sončki! Vesela za vas!

    OdgovoriIzbriši
  3. Dunaj je zakon! Mi smo lani avgusta kampirali, punci navdušeni nad ta pravim velikom mestom, že vožna z metrojem jima je bila dogodivšična, tramvaj, vlak,..in otroci do 7 leta imajo vse zastonj, public traffic, vstopnine,..ogromno, na vsakem koraku v nulo spedenana otroška igrišča, res priporočam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, res je. Ponovitev je že v planu.
      Zdaj sicer res nisem imela energije za lovit tri otroke po gužvi, sem pa res ves čas razmišljala o tem, kako všeč bi jim bilo. In menda je zoo čudovit, to nas še čaka.

      Izbriši
  4. Super! Vidim, da ste se imeli čudovito! Arne pa že opazuje spet okrog sebe v športnem delu vozička, kajne? :)
    Lp, Tatjana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pravzaprav smo ga prestavili v športni del samo za to potovanje, da smo prihranili na prostoru, sicer je še vedno povsem zadovoljen v košari.

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.