sreda, 21. maj 2014

Dunaj #3

Prvi dan, sva bila na Dunaju malce izgubljena, za drugi dan sva si naredila pa resne plane, kaj vse bova videla. Zjutraj Hundertwasser house in muzej Belvedere, kjer sem si želela na lastne oči videti Klimtov Kiss, na kosilo na tržnico Nashmarkt, potem pa še na hitro do Schonbrunn-a in za konec še na hitro v Prater. Ha, ha.. večerjala sva na Nashmarktu, komajda sva ga še ujela, da ni bilo že vse zaprto potem sva imela dovolj. 

No, seveda sva na metroju srečala še ene Idrce, sošolko, prijateljico.. s katero se doma ne uspeva srečati. Nimava časa, sej sva samo obe na porodniški. :)

Belvedere naju je navdušil. Galerija je fantastična. In ko veš kako težko je, že s fotoaparatom in s pomočjo fotošopa, ujeti dober kader, si presunjen nad detajli in realnostjo nekaterih slik in nad domišljijo drugih. Super. Največji vtis pa so pustile študije Messerchmidta. 

Zadnji dan, pa sva namesto Bratislavi namenila nekaj malega šopinga v bližnjem mega Outletu, ki naju ni navdušil. Potem pa sva si ogledala še bližino hotela. Jezero Neusiedler see in njegovo čudovito okolico.

Na poti domov je sledil samo še postanek v Gradcu zaradi daljšega telefonskega pogovora. Nič kaj takega, rabila sva samo zagotovilo najinega serviserja, da se lahko peljeva do doma, ne glede na to, da nama svetita dve lučki na armaturi. Ena od motorja in druga pa utripa. Brezvereze. :)

















Ni komentarjev:

Objavite komentar

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.