nedelja, 20. april 2014

Tekaški dnevnik: Teden 7

Se opravičujem, malce z zamudo.
Ampak če je pa tooooliko dela. :)

Teden 6 je bil pri meni čisto "zgoljufan". No v nedeljo smo se še lepo držale urnika in že navsezgodaj odtekle 5 -1, zgoljufale smo samo toliko, da smo pritekle do Vojkove pološče in naredile dodatno ponovitev. Hkrati pa smo bile tako pridne, da smo na koncu naredile še vaje tekaške abecede.
Tokrat smo tekle z Sports Trackerjem, ki nam je pokazal celo tek v minus čas. Moramo ugotoviti kje smo se ujele v to časovno zanko. Tako bi se pa dalo ane... bi šli tečt, pa bi se vrnili uro preden smo sploh odšli. Reišitev za vse zaposlene. :)

V sredo sem šla sama na lahek tek, pa sem ugotovila, da me rahlo pete bolijo in sem šla testirati tek po prstih v hrib. Da ne rečem, da sem skoraj dušo spustila vmes. Ampak je bilo pa zabavno, razgibano in poučno. Tek po prstih je gotovo res veliko boljši za noge, saj imaš tudi pri pristanku v kaki luknji še vedno toliko možnosti za amortizacijo, da se komot uloviš. Bom še ponovila čez nekaj časa tole trasico.

V četrtek pa me je Monika zvabila na tek, čeprav bi morala na ta dan še počivati in tudi tekle nisva po planu 3-1 ampak sva jo udarili kar na izi do Travnika, za kar se je izkazalo na koncu, da je bila ravno 10-ka. Fino, razen tega, da sva jih slišali, ko sva hoteli teči čez travnik in da sva skoraj stopili na žabo. I hate when that happens.

Potem sem si vzela dva dni počitka, v soboto pa smo se udeležile teka v Belo, ki so ga organizirali KIŠ-evci. Tek je bil super, vreme ravno pravšnje, družba dobra. Ma fino, res. Vse pohvale organizatorjem.
Pridružila sem se svoji bivši (in upam, da kmalu spet) sotekačici Tini in Tjaši. (Tina je bila za zajca, če bi držala svoj tempo ne bi imela kaj početi ob njej.) Tempo je bil za mojo trenutno kondicijo kar hud, pulz je bil ves čas na max, pljuča in noge pa so kar dobro sodelovali.
Končni čas je bil 1.03.

Strašno ponosna pa sem na vse tekačice, ki so s programom šele dobro začele in so pretekle deset kilometrov tako kot je treba. Po planu in vsaka s svojim tempom. Še posebej pa sem ponosna na svojo mamo, ki je začela teči pri leti, ko drugi s tem opravilom že zaključujejo.

Bravo, bravo!

Ob koncu smo si privoščili še tajsko masažo, ki jo je sponzoriral salon Mistika, zdaj pa ne vem, a me vse boli zaradi ali navkljub masaži. :)

Nasledji teden, teden 7 gremo takole (jeeeej, čez pol gremo):

1. trening:
10 min teka, 1 min hoje, 5 ponovitev

2. trening;
3 min teka, 1 min hoje, 10 ponovitev

3. trening:
5 min teka, 1 min hoje, 8 ponovitev

In trening tedna 8 (spet lahek teden za počitek, grr, teh ne maramo ane. :))
1. trening:
10 min teka, 1 min hoje, 4 ponovitve

2. trening:
3 min teka, 1 min hoje, 8 ponovitev

3. trening:
5 min teka, 1 minuta hoje, 7 ponovitev.

In, kako gre ostalim?
Ste že preklopili iz netekaške v tekaško miselnost?
Ste že dojeli kako hitro se vaše telo privaja na napor?
Že (še vedno) uživate v teku, ali trpite vsakič posebej?

Moje dejavnosti na Garmin Connectu ( za sledenje trenigov prijateljev in dodatno motivacijo s te strani, se lahko na Garmin Connect spoprijateljite z njimi/nami. Moje uporabniško ime je anitamazgon):
http://connect.garmin.com/activity/482993077
http://connect.garmin.com/dashboard?cid=26530142
http://connect.garmin.com/activity/482991192


















6 komentarjev:

  1. Bravo tebi in Tjaši, pa seveda vsem ta novim in kapo dol pred mamo Ančko :-).
    Po enem letu je prav pasal tek s tabo :-).
    Še mal pa bodo nedeljska jutra spet naša :-).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ouje. Komi čakam. :)
      No, vse razen budilke navsezgodaj. :)

      Izbriši
  2. Prav lep čas si imela, čestitke!

    OdgovoriIzbriši
  3. ouje, bravo, bravo, ouje, ouje, ....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kakšen jezik, čisto blizu knjižnemu...

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.