nedelja, 9. marec 2014

Tekaški dnevnik: Poročilo

Lep dan smo si izbrale za začetek.
Sončen, topel, pomladen.

V petek so me punce cel dan klicale, vse v strahu, da ne bodo zmogle. Da bodo zadnje, da jih bomo čakali. Komaj sem jih prepričala, da ravno v tem je pa štos te naše skupinice. In so prišle.

"Matična skupina" v Idriji, smo dan začele zgodaj. (No, kukr za koga, ene so bile takrat še nazaj). Zbrale smo se ob devetih.
Najprej smo pet minut hodile, nato napravile nekaj vaj za ogrevanje in potem smo šle. Ob desetih smo bile že na cilju. Še nekaj strečinga in kuhat kosilo.

Zmogle smo vse. Začetnice in povratinice in vse že komaj čakamo naslednji trening.
Ups.. saj res.. delam napako ko pišem v ženskem spolu. Enej je branil moško čast in pri tem nadvse užival (No, pravzaprav se je malce dolgočasil in je potem še celo dopoldne na igrišču treniral streetbal, ampak ga bomo že dohitele nič bat.)

V nedeljo sem prvi trening pripravila še za tiste, ki v soboto niso uspele. Tokrat jaz nisem tekla ampak sva z Arnejem ubrala hitro hojo za njimi in samo delila ukaze. Ta teden sem si to lahko privoščila, naslednji teden bodo že prehitre.

Nam je bilo super. In menda nas bo naslednjo soboto kar nekaj več. Kaj pa ostalim, ki ste se nam pridružili virtualno?
Vesela bom tudi vaših foto dokazov. Pošljite mi jih na mail ali pa jih objavite na instagramu pod #nasitekaskizacetki Studio13 in giita, vajine sem videla, bravo! :)

Še foto dokaz z obeh treningov. Pred, potem in medtem.





Pa še Garminov dokaz 

9 komentarjev:

  1. Bravo punce in fant! Jaz tudi tecem ze nekaj let, zelo rekreativno. Ravno pred casom sem ponovno zacela po daljsem premoru (nosecnost, zima). Anita pisem ti pa zato, ker sem v fazi nakupa ure in kot naroceno si posredovala informacije o vasem teku. Ali si zadovoljna z garminom? Ali je v tej uri zdruzeno vse - mislim, da ni nobenega pasu za srcni utrip, oz merjenje razdalje? Bom zelo vesela povratne info ker ob prebiranju tekaskega foruma sem cist zmedena. Hvala in sem z vami! Bojana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živijo,
      ja z Garminom sem zelo zadovoljna, zdaj bom šla sicer na rang više, ker pri Forerunerju 110 pogrešam nastavitev intervalov, sicer mi je pa super. (Pa tudi to da so lepe ni zanemarljivo. :))

      Če misliš, da ni potrebno dokupovati, potem je združeno vse. Če pa misliš, da bi bil merilec utripa že v sami uri, to pa ne. Pas, kolikor poznam, je povsod ločen in ga "namontiraš" na prsni koš. Predvidevam, da zaradi natančnosti.
      Pišite mi na mail, pa lahko bolj natančno odgovorim, če želiš še natančnejši odgovor. LP

      Izbriši
  2. Tudi jaz sem začela! :) Sicer malo pozneje, sem pa zato tekla v prečudovitem soncu. Komaj čakam na naslednji trening! :) Hvala za spodbudo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Woop woop, dans že v drugi teden ;)!

    xx

    OdgovoriIzbriši
  4. Vidim, da tecete po cesti - jaz pa ravno zato odlasam z zacetkom, ker je tu naokoli sam asfalt in se bojim za sklepe :/ a vam se obnese?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sicer tudi raje tečem po pesku kot po asfaltu, ampak to ni vedno mogoče.
      Ker se po tem programu začne res postopoma, se tudi sklepi navadijo na to brez težav. Jaz tudi pri treningu za maraton nisem imela težav s sklepi, pa smo kar veliko če ne večino kilometrov pretekle po asfaltu.
      Seveda je pa od vsakega posameznika odvisno. Če ne poskusiš ne boš vedela. Če se bodo po teku pojavile le rahle, tope bolečine ne bo nič narobe, lahko le namažeš kolena z Pernaton gelom (dobi se v lekarni). Če pa se pojavijo ostre bolečine pa takoj odnehat, da ne povzročiš trajnih poškodb. Čez nekaj časa ko bolečine izginejo lahko poskusiš še enkrat, če bo šlo je bila morda za to kriva kaka poškodba, če se ponovi pa priporočam obisk pri zdravniku.

      Izbriši
  5. Jeej, super smo! Motivacija na vrhuncu! :)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.