petek, 28. marec 2014

Tekaški dnevnik: Krožni trening.

Tudi tretji teden je uspešno za nami. Se pa že pozna, da so, teka nevajena telesa, že malce utrujena in se mnoge soočamo z raznimi bolečinami. Najpogosteje v kolkih in kolenih. Če so bolečine tope in ne prehude nam ne bo sile. Malce masaže (poskusite z Pernaton gelom, ki ga dobite v vsaki lekarni in res pomaga) in malce lažji teden, ki je pred nami pa bo spet vse ok. Če pa pride do poškodbe, kot je zvin, natrgane vezi, ali zloma, pa je seveda treba z treningom prekiniti, obiskati zdravnika, počakati, da se rane zacelijo in potem začeti s treningom od začetka.

Tako bo prihodnji teden za nas super, da se telo malce odpočije in pridobi moč za napore v prihajajočih tednih. Počitek je ravno tako pomemben kot trening sam.

Možnost, ki jo lahko vedno izkoristite pa je tudi ti. Krožni trening. Tj. da si namesto teka po urniku občasno privoščite popestritev v obliki kakega drugega aerobnega športa. Zelo primerno je kolesarjenje, pa kak skupinski šport, plavanje, pohod ipd. Tako vadba ne bo postala dolgočasna pa še druge mišice boste razvili.

Tako bom tokrat stirila tudi jaz. Za mano je namreč naporen teden in ta pred mano ne bo nič lažji, zato bom tokratni jutranji sobotni trening zamenjala s crkljanjem z mojimi fanti in kavico v pistelji (ane David. ;)). Namesto teka pa si bom v nedeljo privoščila družinski pohod ( glede na ti, da bom v klanec potivala voziček ne bo nič kaj lahkoten).
V torek pa nadaljujem s predvideno vadbo.

Ta teden nam prinaša:
1. Trening: 3 min teka, 2 min hoje 8 ponovitev
2. Trening: 2 min teka, 2 min hoje, 7 ponovitev
3. Trening: 2 min teka, 3 min hoje, 7 ponovitev

5. Teden pa bo spet rahko bolj naporen, saj se skrajša pičitek.

1. Trening: 3 min teka, 1 min hoje, 10 ponovitev
2. Trening: 2 min teka, 1 min hoje, 10 ponovitev
3. Trening: 3 min teka, 1 min hoje, 9 ponovitev.

Zdaj pa hitro spat. In ne pozabite. Najpomembneje je poslušati svoje telo. Če potrebuje spanec, pač potrebuje spanec. Bo pa naslednji dan toliko bolj pripravljeno na sodelovanje. :)



4 komentarji:

  1. Jst bi pa prosila za nasvet... Zaradi ne vem vse kakšnih razlogov, nisem šla tečt že 10 dni. :-( Slaba vest me itak razjeda... Kako naj zdaj tečem naprej - nadaljujem za naslednjim, ali naj ponovim tisti teden, ki sem ga še pretekla? Ali moram začeti rpav od začetka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ne, zaradi 10 dni pavze ni treba začeti na začetku. Telo se je zdaj fino spočilo in po moje lahko začneš kar tam kjer si zaključila ali kvečjemu če ponoviš pretekli teden. Če si pa prešpricala ravno 4 teden bi ga jaz pa celo kar preskočila ker je bil itak namenjen počitku, to si počela pa le bolj "intenzivno":)

      Izbriši
  2. Ooo, hvala!
    Ja špricala sem ravno 4. teden. :-) Tako da nadaljujem torej skupaj z vami. :-)

    HVALA!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz pa imam za boleče mišice daleč najraje Favnov Turbo gel, da naredimo malo reklame za slo.podjetja :)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.