ponedeljek, 17. marec 2014

Forerunner 220

Čez vikend sem si vzela čas in malce preizkusila svojo lepo novo igračko.

No pravzaprav sem jo prvič preizkusila že v četrtek, pa sem bila malce razočarana. Nikakor mi ni hotela najti srčnega utripa. Pa sem zatiskala pas, sem ga vlažila pa nič. Sploh nič. Kako le. Jaz se že važim naokoli z njo, zdaj pa da mi niti utripa ne ulovi. Ta je pa bosa.
No potem sem jo doma poskušala priklopiti še enkrat, pa vidim, da na ekrančku utripa samo znakec za iskanje satelitov, tisti za utrip pa ne. Ha! Takoj mi je bilo vse jasno. Ura je preveč pametna zame. Tu se da namreč tipalo za srčni utrip izklopiti (da varčuje z baterijo, če ne nosiš pasu) in to je Davidu večer poprej, seveda nehote, uspelo.

Intervale sem mimogrede nastavila in nam je med potjo prijazno piskala in hkrati še malce zavibrirala. Kakšen luksuz. S puncami lahko neumorno klepetamo in nas ura sama že pet sekund s piski, pet, štiri, tri, dva, ena opozori in nato piiiiip in gremo. Ob koncu teka pa nas razveseli z daljo "pesmico", da lahko naredimo še happy dance.
Všeč mi je, da imaš kar štiri možne aktivne zaslone med tekom, ki so popolnoma prilagodljivi in si lahko nastaviš katere podatke želiš med tekom gledati. Je to pulz, kalorije, hitrost, kadenca... to sem pri stari uri pogrešala.

Včeraj je Davidu uspelo inštalirati in povezati še Garmin Connect na mojega Nexusa (Android) in mi omogočil povezovanje telefona z internetom in s tem avtomatsko nalaganje dejavnosti na Garmin Connect in možnost Live View. To opcijo sem za test preizkusila danes.

Z Arnejem sva se namreč že dopoldne podala na pohod iz Spodnje Idrije v Idrijo čez Kanomeljsko razpotje. In moje "potovanje" je bilo mogoče v živo spremljati na Facebooku, Twitterju (če bi vklopila to opcijo) in na povabilo preko e-pošte. Sicer morata biti ura med dejavnostjo preko bluetootha povezana s telefonom, le-ta pa mora biti hkrati povezan z internetom. Zato sem najprej malce varčevala z mobilnimi podatki, proti koncu pa sem (ob vsem fotkanju na poti) morala že krepko varčevati z baterijo na telefonu in sem se povezala le občasno. Je pa to zanimiva opcija za tekmovanja ali pa pohode čez hribe, ko se bojiš da te bo lovil medved, pa seveda za ljubosumne može in žene, ki ne verjamejo, da lahko tečeš tri ure skupaj. ;).

Pri uri mi je izredno všeč tudi njena zmožnost povezovanja z GPS saj jo poveže praktično v trenutku. In prav tako najde tudi signal za srčni utrip.

All and all lahko rečem, da je bila urca odličen nakup. Da bi le dolgo zdržala. Fingers crossed.



Povezava do današnjega pohoda.

Povezava do današnjega teka.

4 komentarji:

  1. Super! Anita,kak voziček imaš to? Lepeee barve fuuul! Lp.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ojoj.
    Jane slalom pro iz leta 2006. :)
    Košara je oranžne barve strašno ABŠISANA. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kul, jaz imam ravno tole uro nagledano. Si kaj brskala kje so jo dobi najceneje?

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.