sreda, 8. januar 2014

Rene 2,5 let

Rene je v zadnjih mesecih postal taka faca, da ga je veselje gledati.

Pred kakim mesecem je imel sicer obdobje grozne trme, ki ga je na srečo kmalu minila. Ko se je odločil, da nečesa ne bo je bilo grozno. In to trmo je najbolj izpostavljal prav pri preoblačenju. Sem naredila prav posnetek za sosede, ki so morali vpitje poslušati, da ne bi mislili, kaj mu delam.

Z Enejem sta postala prava pajdaša in se ves čas igrata skupaj. Enej mu sicer vsake toliko malce ponagaja, ampak večino časa je prav zaščitniški veliki brat. Najbolj simpatična sta med vikendi zjutraj, ko se zbudita, prideta po dovoljenje za gledanje risank in potem jih midva čez kako urico, ko se lepo naspiva, najdeva na kavču, pokrita z dekico, s piškoti na kolenih kako gledata "Bita Bata" (Divja Brata Krat).

Trenutno imata tudi obdobje, ko se rada stiskata. Tako jih najdeva zjutraj ali v eni ali drugi postelji. Če zleze Rene k Eneju, je Enej celo tako zelo prijazen in skrben, da ga napoti, da spi pri steni, on pa pri robu postelje. Da ne bi slučajno padel dol.

Pri govoru je bolj počasne sorte ampak se trudi. In najbolj smešen je, ker mu izgovorjava ne gre preveč dobro, pove pa kake besedne zveze, ki jih od njega ne pričakuješ. Tako so mu že povsem jasni osebni zaimki. Besede, ki jih pove, pa so slišati tako, kot da bi imel disleksijo pri izgovorjavi.
Angleško CAT tako suvereno izgovarja TEK,
TOK je Piškot, TORBA je TUBLA  in še ksr nekaj podobnih primerov je, ki se jih zdajle žal ne spomnim.

Če vedno pa je potrebno pri razumevanju njegovega govora imeti veliko konteksta.

Še nekaj zanimivih izjav:
Nišem pan (Nisem zaspan)
Ki je pa je? (kje pa je?)
Nišem zabu (nisem pozabil)
Kumi čakam (ko ga npr. tišči lulat. :))
Itete (igrice.. nasploh je obseden s tehnologijo in moramo telefone le skrivati pred njim)
Tašou (ustrašil) za to niti ne vem če ve kaj pomeni ampak je pobral od Eneja in uporablja ko bi se rad zvečer izmuznil iz sobe.
A viš? (a veš)

In pa njegov Ajaaaa..??!?!?!.  ko mu kako stvar razložiš

Obupno mu gre pri prepoznavanju barv. Dvakrat zapored ne "ugane" prave. Smo že razmišljali če je farbn blind, a ni nikogar v familiji od kogar bi lahko to podedoval. Pa še starata ga je pred dnevi testiral z zlaganjem barvnih kart na pravi kupček.

Kolikor ima slabši govor, ima pa toliko bolj zanimivo mimiko obraza. Ves čas "poka frise", samo da bi pritegnil pozornost in izzval smeh. Ves čas zavija z očmi, dviguje obrvi in mežika.

Vse bolj prihaja na dan tudi njegova pedantna narava. Kar je super, ker enega takega res rabimo pri naši hiši. :) Rene takoj pobriše vsako pikico okrog ust, če vidi kje kako luknjico izpusti najbolj žalosten "o-joj", za Enejem, ki je BTW čisti potres, ves čas kriči, naj si zapne budno in čisto vedno zapre vrata za sabo.

Najbolj luštkan pa je ko joče. Ker joče prav po filmsko. Tako da si med jokom menca oči. Takrat je kar za pojest. Pikec moj mali.

Komaj pa tudi že čaka na dojenčka. Vsakomur, ki je pripravljen poslušati, razlaga, da je v trebuščku Arne in da mu bo dal dudo ko bo jokal.
Ter pokaže kako ga bo pockljal. :) Pa da vidimo. :)







2 komentarja:

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.