nedelja, 24. november 2013

Veter

Preteklo nedeljo smo šli pod večer na sprehod na parcelo.
Pogledat kaj je naredil orkanski veter, ki je pihal v začetku tedna.
Soseda nas je namreč poklicala, da je odneslo streho peskovnika.

Po mračnem in nič kaj prijaznem dnevu v dolini nas je na parceli pričakal čudovit razgled na Mordor, kot ga je označil David.
In hja... peskovnik brez strehe. Ne le brez strehe, brez celega zgornjega dela. Odneslo ga je kar dobrih 30 m stran. Navzgor čez cesto in potem v bližnjo grapo za sosedovo hišo. Zavidljivemu poletu navkljub ni tako zelo uničen, da se ga ne bi dalo popraviti nazaj. Le oboroženi z žeblji in kladivom se bomo vrnili. Platno, ki je služilo za jadro, pa je začuda ostalo povsem celo. Zdaj smo ga za čez zimo pospravili. Da ne bo spet kakih poletov z bolj nesrečnim koncem od tega.

Na poti nazaj, pa me je Rene opomnil na eno od zlatih pravil za mamice. Nikoli, ampak res nikoli, ne hodi na sprehode brez kake malice v torbici. To da si šel od doma takoj po kosilu ne pomeni, da so otroci siti. :)







3 komentarji:

  1. Nam je tudi peskovnik s hiško poleti veter odnesel ... In se je dala popraviti. Platno pa je tudi pri nas kot začuda ostalo celo:) Od takrat naprej vedno kadar je močan veter na hiško postavim cementni podstavek za senčnik:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Našim sosedom je pa odneslo trampolin. In meni z okenske police dve roži. In razmetalo je vse koše za smeti. Ampak trampolin je najbolj letel. Najprej v sosedov avto tri hiše naprej in eno vrsto levo. Končal je pa pet hiš naprej in tri vrste levo pri gasilnem domu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aja, tisto pravilo je pa koristno, ja. Po nobenem obroku otroci niso siti...

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.