sreda, 6. november 2013

Eppur (non) si muove

Od zadnjega zapisa na blogu na temo hiške je minilo že zelo, zelo veliko časa.
Takrat je bilo vse že zelo hektično.
V načrtu smo imeli, da bomo septembra že kopali temelje, postavili pilote, napeljali vodo,  ni da ni.
Pripravljali smo še zadnje papirje, pošiljali papirje na Ekosklad, iskali izvajalce....

Potem pa je nekega lepega dne na parcelo prišel strokovnjak za postavljanje pilotov. In bilo je kot da bi nas s kolom po glavi. Full stop.

Odločil se je, da piloti, ki so predvideni ne bodo zdržali v primeru, da zemljina popusti. In ker nam ne more dati garancije na pilote, niti ponudbe ne bo dal.

Res občutek je bil kot da bi me s kolom po glavi. En mesec sploh nisem mogla razmišljati o ničemer v zvezi z hiško. Kaj naj zdaj?
Naj damo pilote krat dva, narišemo novo hišo in jo prestavimo na drugo mesto, pustimo vse skupaj?

No, potem smo naročili še tretje strokovno mnenje, ki ga še vedno čakamo. In razmišljamo kako in kaj.

V soboto smo končno, prvič po avgustu, po tistem usodnem dnevu, odšli na sprehod na parcelo.
In moram reči, da sem kar malce jezna na tega izvajalca, ker je v tolikšni meri zasejal dvom v nas, da bomo težko verjeli sploh komurkoli. Še posebej zato, ker ima vsak strokovnjak čisto drugačno mnenje.
Globoko v sebi, pa verjamem, da je pretiraval. Ko sem spet gledala parcelo se mi res ne zdi možno, da bi bilo tako nevarno kot je on predvidel. Verjamem, da garancijo težko daš, takoj ko obstaja trohica dvoma. Ampak če upoštevaš vsa pravila odvodnjavanja ipd ne vidim razloga zakaj bi se nam to zgodilo.
In če se odločimo, da nadaljujemo tako kot smo planirali, nam je odvzel vsaj eno leto v hiški. Pa tako zelo sem si želela zadnjo porodniško preživeti na naši čudoviti terasi, na svežem zraku. In to me še najbolj jezi. Grrrrrr....

HB se vsaj prodaja stanovanja ni iztekla tako kot je bilo planirano in se nam avgusta še ni bilo treba izseliti. Tako bomo vsaj dojenčka pričakali na svojem. Evo, saj pravijo. Vsaka stvar je za nekaj dobra.









9 komentarjev:

  1. Kot si rekla - vsaka stvar je za nekaj dobra oz. vse se zgodi z razlogom.
    .. Sometimes good things fall apart so better things can fall together.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lej, ce cist konkretnu paglidas, si na bi nkul adpustila, ce bi slu pa enkrat zarad tega niki ris hudu narube.. enu litu gor al dol! Dobr prestudirat, pa narest, kat se zagri!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sej ravno to. Ampak se bojim, da bomo ugotovili, da je možnost, da nam hiška zgrmi v dolino, tako zelo majhna, da ne bomo naredili nič drugače. Dvom bo pa ostal za vedno.
      Saj če te nekdo opozori, da obstaja možnost, da ti nekdo ustreli skozi okno, menda tudi ne boš šel delat bulletproof oken? Ker možnost pač ni v skladu z investicijo, ki je za to potrebna.
      No, bomo videli.

      Izbriši
  3. Imaš prav - vsaka stvar je za kaj dobra. In zihr je vseeno zihr. Pri treh otrocih, bognedaj, da bi šlo kaj narobe.

    OdgovoriIzbriši
  4. Počasi se daleč pride in kako že...potrpljenje je božja mast!!!:):)

    OdgovoriIzbriši
  5. :) Anitka men se je statik vmes premislil in mi za 20 cm znižal preklado in se mi je tud za kak mesec svet podru, zdej se pa sam še smejim temu, kako me je takrat vrglo iz tira...
    Pri meni je šlo res za tak mali estetski popravek in ni primerljivo, ampak hotela sem povedat, da ko boš enkrat na terasi, boš z nasmehom brala tale zapis...

    OdgovoriIzbriši
  6. Anita... Aveš... Ko sem izvedela za tole, sem bila prvič zares vesela, da se nakup/prodaja ni izšla. Le obstaja ena dobra stran tega. Močno držim pesti, da se tole reši! Jaz sem se tudi veselila vajinega projekta, ker je res hudin si zasluži perfekten epilog!

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.