ponedeljek, 12. avgust 2013

Šola

Prvi šolski dnevi se blazno hitro približujejo in Enej že neučakano šteje dneve.

Kot kaže vstopamo v cono Somraka, ki je poznana vsem razen meni. Prav mi je, kaj pa ne berem katalogov in reklam. Menda se od nas pričakuje, da oddamo naročila za delovne zvezke že konec junija. Avgusta so lahko že razprodani. Khm, khm.. mi smo oddali naročilo pretekli teden. Zdaj pa držimo fige.

Vse ostale potrebščine so že kupljene, zapakirane, označene. Enej me je prijetno presenetil in pri nakupu ni vztrajal, kaj vztrajal, še prosil ni za potrebščine z raznimi MAN-i. Tudi če bi, bi jih okrasila sama.
Saj vendar niso resni. Navadna kartonasta mapa Spiderman: 4,5 €, kartonasta mapa z mucki: 2,5 €, enobarvna (in še najlepša) mapa: 0,78 €.

Le pri etiketah za zvezke je imel na izbiro tudi Spider in Super-mane. Pa si je raje izbral živalske motive. Ponosna. :)



5 komentarjev:

  1. Bravo! Pri nas na šoli imamo spisek, kjer je določeno od katere založbe moramo imeti zvezke. En zvezek, velik črtan, stane 1.72€ :(
    Za 3. razred sem vse skupaj plačala nekaj čez 120€!! Brez torbe, jasno!
    Sem pa prvo leto tudi jaz naročila preko naročilnice...zdaj grem pa kar v DZS, pa je ravno tako ok :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O fino, no sej "Tako lahko" so tudi 1,29€.
      Se imate pa fino v velemestu, ker lahko greste kar v DZS, pri nas v govcih drugače kot preko naročilnice ali preko spleta žal ne gre.

      Izbriši
  2. Joj šola...baaa nočna mora..ja za prve razrede ti določijo zvezke, kasneje kupuješ karkoli..En A4 zvezek z dobrimi listi - 3EUR, v Hoferju 10 zvezkov; 5 EUR;

    Ampak to je pa kar preskok iz vrtca v šolo, jaz sem bila kar v luftu, pa smilili so se mi moji reveži prvošolčki....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz se bojim predvsem sebe ker nimam nekega posebnega rešpekta do šole in raznih pravil. Se bom močno trudila obdržati svoje misli samo zase.

      Izbriši
  3. Jah, mi držimo jezik fajn za zobmi. Ker v bistvu ne ne narediš nobenemu nič dobrega, sistem je sistem, prej ko se ga navadi boljše je. In tudi v službi maš neumne šefe, tečne šefice....tko je v lifu. Edino kadar se zgodi krivica, takrat pa...je treba stopit v bran otroku. Mogoče napišem en post na to temo.

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.