nedelja, 7. julij 2013

Faza

Pogosto ko se pogovarjamo z mamicami in začnemo jamrati nad mulci ugotavljamo, da očitno gredo ravno skozi neko fazo... Faza ko rastejo zobje, ko ne slišijo, ko hočejo vse sami, faza ko noče nič sam...  še dobro, da imamo faze. Sicer bi lahko bile nesposobne mame in bi imele nevzgojene mulce, ki počnejo točno tisto kar se jim zahoče.

Vsakič ko vzamem Eneja čez poletje iz vrtca računam na romantična jutranja prebujanja, pozne zajtrke med prijetnim klepetom in potem preživimo prijetne poletni dan, najraje nekje v Beli.

Ampak ne. Nekje na začetku mene zagrabi ideja, da je treba kaj dobrega skuhati, mulca pa navaditi na rutinska gospodinjska opravila, za katera je že dovolj star. Praznjenje pomivalnega stroja, smeti, zalivanje rož... take zadeve.

In potem pol dneva vpijem jaz, druge pol dneva vpije on, četrt časa me ignorira in četrt cuka Reneja, da vpije.
In na neki točki sem že tako utrujena in sita vsega, da se mi zdi, da sem zasrala na celi črti.

Ampak potem vem, to je šele prvi teden. Počasi se bomo ulovili. In potem bo romantično... tudi ta faza bo minila. Le to ne vem, ali meni ali njemu.

3 komentarji:

  1. Ma Anita, itak tu je sam faza, romantika definitivno prihaja:)...če ne prej, bojda ko grejo v internat...:):)

    OdgovoriIzbriši
  2. JAh lej pr ns ni nč drgač! Sam jaz imam vedno ko sta doma, še neko delo zraven in potem je še huje... Na dopustu je dost bolj sproščeno in komaj čakam da gremo ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sej to... :)
      Letos pri nas dopusta ni, samo faze.

      In res ga najbolj prav zaradi tega pogrešam, ker takrat se res bondamo za celo leto naprej. Zato tudi ne maram preveč druge družbe na dopustu, ker se pozornost takoj razdeli iz otrok na starše.

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.