sreda, 12. junij 2013

Testna vrtina

Danes so nam na parcelo pripeljali prav eno nenavadno mašino. Kot kak žužek je izgledala. Tritonski žužek t.j. Lahko mu rečemo komar, saj je s svojim rilcem cel dan pridno ril vertikalno v našo zemljo in iskal skalo.

Prijetnega presenečenja nam ni pripravil. Skala se ni pojavila že na treh metrih, tudi na petih ne, pojavila se je šele po dobrih sedmih metrih. Pa še takrat šele "samica" kot se ji v žargonu menda reče. Potem smo vrtali še malo in nekje na osmih metrih vendarle našli pravo skalo, v katero bomo lahko zasidrali našo hiško.

Žal nisem uspelo dočakati zaključka dneva, ker se mi je mudilo na nek drug zaključek. Zaključek vrtca z Enejem in lovom na lisico. Res prijeten a naporen dan so nam pripravile vzgojiteljice. Po prejšnjih letih v vrtcu, ko Enej ni bil preveč navdušen nad njim je bilo tokrat res prijetno videti, kako zelo se imajo radi in kako uživajo v družbi drug drugega. Res si želim, da bi ministrstvo odobrilo še tretji razred, da bo Enej lahko obdržal to prijetno družbo tudi v šoli. Če ga ne, bomo morali nazaj v Spodnjo Idrijo, vse dokler ne pridobimo Idrijskega naslova. Grrrr... ampak to je že druga zgodba.

Torej izkop: jutri ponovimo vajo še nekaj metrov višje. Presenečenj ne pričakujemo.

Na parceli je bil sicer že prav gradbeni občutek, razni strokovnjaki so kar lezli na kup. Arhitekt, statik, geolog, investitor, vsi smo hoteli videti kakšen bo rezultat. Z Matejem sva dorekla še nekaj detajlov glede hiške, da lahko končno finaliziramo budžet oz. porabo le tega, podpišemo pogodbo z izvajalcem in se končno postavimo v vrsto za gradnjo, ugotovimo ali pridemo v poštev za Eko subvencijo ipd. No nekaj opravil bo še pred tem.

Aja, če koga zanima, imam tudi filmčke o tem kako so vrtali. Večino časa strašno dolgočasni. Če bi jih pa kdo rad videl, naj mi pa javi. :)

Update: Današnja vrtina je bila prav podobna. Gospoda sta prišla do metra 9,5, potem pa se jima je na globini 2 m odlomil sveder. Potem sta šla, hop v avto in po trn. Ko sva midva z Renejem odšla, jih še ni bilo nazaj. Ne vem kako se je zgodba zaključila, če se je sploh že.











4 komentarji:

  1. KO sem videla naslov, sem že mislila da ste nafto našli. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. WAW,HUDO, kar zares!
    KAj pa otroc, so bli navdušeni nad mašinerijo?
    Vesela za vas, RES!

    OdgovoriIzbriši
  3. Vauuuu čestitke za skalo, vrtine, tak spešel stroj...sploh pa je nadvse lepa lokacija! Keep us informed!!!!

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.