torek, 11. junij 2013

Dogaja se.... prva žlica na parceli.

Pravzaprav to še ni "uradno" dogajanje na parceli, saj je šele za potrebe kreiranja budžeta ampak občutek je pa vseeno dober. Kar samo se mi smeji, ko samo pomislim.

V soboto je na parcelo namreč prišel prvi mini bagerček, da nam je naredil dve mali cesti, da nam bodo lahko jutri pripravili testni vrtini s pomočjo katerih bomo ugotovili kako globoko bomo morali kopati za pilote.

Tako smo v soboto že navsezgodaj vstali, si privoščili krepak delavski zajtrk, postali lastniki svoje prve sekire, macole in vrtne lopate  in odhiteli v hribe.

Bagerček je mimogrede malce premetal zemljo in zdaj si lahko nekoliko bolj natančno predstavljamo, kje točno bo stala hiška. In lahko smo si iz skoraj pravega nivoja ogledali razgled iz dnevne sobe. Sem zadovoljna. :)
Sicer bi si želeli, da bi bagerček že kar s ta prvo žlico zaružil v živo skalo ker to bi bilo strašno cenovno ugodno. Ampak ni. Kar pa ni nujno za vse slabo, ker samooskrba bo pa laufala. Pridelka bo za izvoz ob tako lepi zemljici. Tudi moje sadike so se lepo prijele. Dve jabolki in ribez. Le maline nekaj štrajkajo. In med travo smo našli veliko, veliko gozdnih jagod. Sicer so bile še zelene ampak jih bomo že počakali.

Doživeli smo svoje prvo zgodnje poletno jutro na parceli in bilo je za zjokat lepo. Naj me vrag, če bom kdaj "urejala" okolico hiše, ker lepše kot je že ne more biti. Mir, tišina, črički,... aaahhhhh.
Reneja smo sicer pustili doma, Enej pa je navdušeno raziskoval okolico. Lovil metuljčke, čričke, se po gverilsko plazil po travi... . Samo še gugalnico in peskovnik moramo pripraviti, da bo tudi za Reneja. :)
















5 komentarjev:

  1. Juhej!
    Na koledarju zapisano ;-)!
    Veseli in srečni smo z vami!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma, res, pravljično, prečudovito!
    Ko bom velika, bom tvoja soseda (ne preveč blizu, obljubim) :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Že zdaj je lepo, kako šele bo :) Srečno naprej!

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.