četrtek, 30. maj 2013

GPS

Ko se v zadnjih letih vse pogosteje dogaja, da se vse več ljudi vozi v napačno smer...
I'can't help but to wonder...

OK. Pustimo usekane brezglave mulce, ki za stavo vozijo krog po obvoznici v nasprotno smer.

Kaj pa vsi ostali? So ljudje res vedno bolj brezobrazni, jim je res vsem vseeno za cel svet?
Kaj pa če so za te primere krive GPS naprave. Vsaj za nekatere od teh? Je možno?

Meni gredo pošteno na živce in če je le mogoče se jih na daleč izogibam.
Ker ti odvzamejo možgane. Ko prižgeš GPS, gredo možgani na OFF

In potem se voziš po avtocesti in ti sredi ničesar reče, da zavij desno. Khmmm morda je NEKOČ bil tu izvoz, ampak zdaj ga ni več. In potem te zagrabi panika. Saj ne, da imaš nad sabo velike zelene table, ki te še vedno lepo usmerjajo. Neee, ampak GPS ti pa pravi, da se voziš v napačno smer. In kaj naj zdaj?

Ali pa, ko se voziš sto (ali več) kilometrov OB avtocesti in si strašno želiš biti NA njej. Pa si ne upaš. Ker GPS je rekel, da se voziš prav. Ja, saj vem, da sem pozabila nastaviti, da se lahko peljem tudi po plačljivih cestah. Ampak vseeno. Kaj pa če potem ne bom našla Milana?

In ko ti v krožnem križišču reče, da zavij levo? Saj veš, da se to ne sme. Ampak mogoče pa od danes naprej veljajo nova pravila. Ker GPS pa ja ve, al kako? Že res, da nimam novih zemljevidov, ker so predragi. Pa vendar?

Update: zadnjič sem slišala na radiju, da se je ena starejša gospa iz Belgije peljala, namesto na eno uro oddaljeno letališče, kar v Bolgarijo. Nič čudno se ji ni zdelo, da se je vozila dva dni.


Z cestnim Atlasom na kolenih se mi kaj takega ni nikoli zgodilo.

Torej, kaj pravite, je mogoče?

6 komentarjev:

  1. Se ne strinjam, GPS je kul. Včasih ga biksne/š...ampak lahko na ta račun odkriješ še bolj zanimive kraje. Je pa treba uporabljat zdravo pamet, tako kot pri vseh rečeh. Tako da GPS ON, možgani ON!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sej, sam moraš res imet možgane na ON. Ampak pogosto temu ni tako.

      Izbriši
  2. Jaz si ga sicer prižgem, ko grem od doma, ampak ga začnem poslušat zadnjih nekaj kilometrov. Prej pa malo več "preračunava" :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Poznam tvoj odnos do GPS-ov (hihi). Ampak ne vem, če so res vsega krivi. Odvisno je tudi od človeka, kako hitro je pripravljen dati možgane na off. Saj veš, pridejo odrasli otroci na obisk h mami in se prelevijo v nebogljene sinčke in hčerkice, ki jim je treba s posebnimi čajčki pozdraviti prehlad, skuhati njihovo najljubše kosilo, skuhati točno tako kavo, kot jo radi pijejo, po možnosti vmes še oprat, posuši in speglat cunje, jim priredit jedilnik za prihodnjič, ko bodo prišli na kosilo... Možgani na off kot pri Garminu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne vsega sigurno niso krivi, ampak vsaj kakega pa. Al sploh ne?
      Če greš, pa nimaš rezervnega zemljevida, samo Garmin... mu paš zapaš?

      Izbriši
  4. Mi uporabljamo oboje, sploh v tujini .. Je pa neprimerna prednost gps-a v primerjavi z zemljevidi nekje, kjer res ne poznaš ničesar in kjer je promet hiter in tekoč in nekako nimaš časa, da gledaš po zemljevidu, kam moraš zavit. Pri nas je na potovanjih vedno prišel zelo prav, je pa res, da jaz tudi tale skoz gledam.

    Tista gospa je pa šla v Bruselj na obisk k prijateljici in je peljala do Zagreba.

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.