četrtek, 11. april 2013

Tekaški dnevnik: Pomlad

Končno.

Saj vem, da se nam je letos vsem že fajn fuzlalo od vse te megle, mraza, snega, dežja. In kot kaže smo končno dočakali tudi pomlad. Končno. Ker sem imela kar visoko leteče tekaške plane tudi za letos. Po 100 km na mesec sem si zastavila.

Januarja je bilo še kar po planu. No nekje okrog 80 km se mi je nabralo. Potem sem se raje posvetila teku na smučeh, pa še to ni bilo vse skupaj nič.

Februarja je bila pa tema. Nič. No, ne nič. Veliko, veliko snega. In nič sonca. In če ni sonca ni energije in prav nič volje do teka. Tudi marca sem komaj nabrala nekaj kilometrov. Vse po zaslugi solin. Sicer bi bila na števcu spet nula.

Sonce iz zadnjih dni pa je končno pregnalo lenobico iz moje riti in mi vrnilo nekaj veselja do teka, do premikanja. Veselja na splošno.

Tako sem že v tem tednu nabrala 20 kilometrov. In kar je glavno. Končno spet z užitkom.

Danes po vrtcu in po prvem letošnjem sladoledu pa sva šla še z Enejem kurit kalorije proti stajam. Oh kako mi je bilo žal, da nisem vzela fotoaparata s seboj. Narava se vidno prebuja. Od vse povsod lezejo novi klični listi, vse zeleni. Zvončki, trobentice, telohi in spominčice se kar tepejo za pozornost mimoidočega. Rastejo v tako velikih šopih, da bi lahko samo enkrat zajela pa bi imela pušelc.

Life is beautiful. Again!

6 komentarjev:

  1. O kako se strinjam s tabo, Anita! Tudi jaz bi morala imeti že nekaj kondicije s priprav na DM tek za ženske, pa nič... Ali je premraz, ali meter snega - ali pa ni varstva za tamale... Ampak zdele bomo pa vse kilometre noter prinesle, ane?? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tut jest sm ze tezku cakau suhe in mal bel tople dni, sam sm biu pa useenu kr pridn... pa bi rad na powprecju na kilometr mal izbulseu, tak de sm se klance zaciu mal bel na sila laufat in mi ris ful pase! No, pa tut pa rawninah letim, de me kr prwziguje:)) ..bom widu, kuk boje atroc postil, sam ce bu slu tak naprej, bi maguce kesn ultramaraton prubau.. a bi sla zram? :))
    ..drgac bi sou pa tut jest enkat u Staje mal palaufat.. sm zi pazabu, kk je tam lpu, hehe..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oskar, intervale dej.
      Ultramaraton bo še mal počakal pr men. No, za naslednje leto imam mal v planu 100km Istre, ka smo bili letos prepozni. Pa kešn triatlon bi probla. Ta kratkega.

      Izbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.