petek, 22. februar 2013

Veganska granola


Mmm, komaj že čakam na zajtrk in malico in še eno malico, pa mogoče tudi večerjo.

Priredila sem jo po tem receptu in je božanska. Podobna kot Corny lešnik ampak boljša, sveža, hrustljava in ravno prav sladka.

Sestavine:
2 skodelici ovsenih kosmičev
1 skodelica rozin
1 skodelica površno nasekljanih lešnikov
1/2 skodelice nalistanih mandljev
3/4 skodelice temnega javorjevega sirupa
1/4 skodelice vode
2 žlici olja (takega brez izrazitega okus, jaz sem uporabila sončnično) Note to self: z bučnim oljem in bučnimi semeni namesto lešnikov bi znalo biti okusno!
ščep soli
žlica rjavega sladkorja

Premešala, razporedila po, s peki papirjem prekritim, pladnju. V pečico, segreto na 150°C, pustila kake pol ure, da so se lešniki prepražili.
Verjetno bo peka granol postala tedenski običaj. Takrat ko se bo pečica ohlajala po peki kruha. Ravno prav bo.




3 komentarji:

  1. granole so super, edino meni jih uspe vsake toliko zažgat:S

    OdgovoriIzbriši
  2. Om nom nom, tole gre pa jutr v izdelavo! :D :D :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole moram pa obvezno narediti! Vsaj veš, kaj si dal notri :) Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.