sreda, 24. oktober 2012

Tekaški dnevnik

No, pa smo ga dočakali. Le še nekaj dni aktivnega počitka je pred nami, potem pa gre zares.

Priprave so bile dolge, včasih mučne, včasih prijetne, včasih boleče ampak zmogle smo in ker se v zadnjem mesecu količina teka pošteno zmanjšuje me je že kar malce strah ali sploh še zmorem.

Tri tedne pred maratonom sem končno zbrala voljo in se šla usesti v čakalnico k osebni zdravnici, pokazati ji bolečo mišico. Ugotovila je, da kaj resnega ni, morda le rahlo nacefrana mišica in mi je predpisala 10 terapij z ultrazvokom. To se je včeraj zaključilo. V petek si privoščim še masažo nog.

Od septembra naprej imamo v Idriji tekaške treninge pod vodstvom Romana Kejžarja. Poskušala sem se ga udeležiti kolikor pogosto sem se mogla saj je res super, povsem drugače kot samostojni treningi. Opravimo vse tisto, česar sami ponavadi ne počnemo. Ogrevanje, strečing, intervale, tekaško abecedo, pa sploh ni težko ker nas je toliko klepetulj na kupu.

Tik pred maratonom se pojavlja kar nekaj skrbi. Tisti "ali bom sploh zmogla" se pridružuje še skrb zaradi dotrajanih copatov. Prepozno sem ugotovila, da jim bije zadnja ura. Prsti so že izdolbli drobno luknjico skozi blago, peta je že prebila opetnik in tudi podplati niso več tako prožni kot so bili. Roman pravi, naj ne reskiram z novimi copati, saj sem teh že navajena in naj tudi ne lepim nog z obliži, ker bo le še slabše. Upam, da zdržijo do cilja. Potem bo pa treba iti v šoping. Nujno.

Da maratonski tek ni več poceni špas priča tudi vrečka "dobrot", ki sem jih včaraj prinesla iz trgovine. Gora gelov, Isostarjeve sem si izbrala, ki so z koščki sadja še najbolj podobni pravi hrani. Pa energijske tablete, magnezijev napitek, izotonični napitek za med tekom (razmišljam, da bi tekla z bidonom za pasom, ker pitje iz plastičnih lončkov mi ne gre najbolje od rok, pa še piješ lahko ko ti paše. Je pa obremenitev. Izkušeni tekači, kaj svetujete?) 

Največjo skrb pa predstavlja vreme. Najnovejša napoved je sicer rahlo boljša. Ampak dežja, tega me je pa od vsega najbolj strah. Sploh v kombinaciji z mrzlim vremenom. Z pelerinami sem se oborožila, a srčno upam, da je ne bom potrebovala. Ker v dežju in mrazu pa ne vem če bom zbrala dovolj trme in zavila še v drugi krog.

Zdaj pa samo še tri dni počitka in polnjenja glikogenskih zalog. Ogljikovih hidratov kolikor jih zmoremo pojesti. Po Kežarjevih besedah je idealno, da se zredimo za kaka 2 kilograma. Fino. Upajmo, da bosta šla vsaj po maratonu nazaj dol. Glede na to, da sem itak še vedno v plusu.

V glavnem... držite pesti. Lahko od doma, še bolj pa vas bomo veseli ob ali na progi. Se vidimo!

Jutranja megla pred tekom


Po zadnjem skupnem treningu.

Dobrote

15 komentarjev:

  1. Superge z luknjico imej gor, pusti nove, stare bodo super opravile svoje delo; če bo dež, boš imela odvodnjavanje...

    kam pa boš dala toliko gelov?

    Jaz tut mela bolečo mišico. Nisem se upala it pokazat zdravnici :D GROZA!


    BIDON - ne, brez veze; postaje so na vsak kilometer, vroče zagotovo ne bo, to je čist ok. Škoda, da boš imela polne roke.

    Joj, kolk sreče ti želim, upam, da se boš imela fajn, pa če se kje vidiva, me pocukaj pls.

    OdgovoriIzbriši
  2. Štiri gele bom imela. Po enega na uro. Ampak ene dva bom nabasala v žepe, naslednje bom pa med navijače razporedeila. :)

    Veliko sreče tudi tebi, upam, da se kje med potjo srečamo in malce poklepetamo preden švigneš naprej. Upam, da me ne boš za cel krog prehitela. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Veš kaj? Da ti bo dež preprečil zaviti še en krog pa ne smeš pustit. Saj je samo dež. male kapljice vode....Srečno!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he... saj verjetno sem preveč trmasta, da bi popustila. Je pa res, da če bi bilo preveč mrzlo, pa ne vem če je vredno. Že to, da maraton pretečeš v lepem vremenu je hudo naporno, v dežju in mrazu, da potem stakneš angino, pa ne hvala.
      Raje se prijavim na naslednjega, saj jih je "ku listja in trave". :)

      Izbriši
    2. Recimo Londonskega naslednje leto ;)

      Izbriši
    3. Recimo. ;) Ne vem če bi se lahko kvalificirala. He, he..

      Izbriši
  4. Anita, SREČNO!*
    Maja

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ste babe...SREČNO!!!!
    Marjanca

    OdgovoriIzbriši
  6. Bomo navijali tudi zate, če te kje vidimo. Moj bodoči mož gre na 21 :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sam res, kam boš vse to dala :))).
    Jaz bi šla brez bidonov, sam jaz nimam maratonskih izkušenj!
    SREČNO!

    OdgovoriIzbriši
  8. Pesti so zate, za vas, stisnjene že dolgo. In bodo vse do nedelje, ko nam boš na kakršenkoli način že sporočila, da si na cilju. Takrat bo sledil glasen vzklik, tako glasen, da se bo slišal do Ljubljane in bo odmeval še zvečer v Idriji.

    Petra

    OdgovoriIzbriši
  9. Bravo punce, tudi če ne greste več nikamor ste zame zmagovalke:) Držim pesti, kar pogumno....

    OdgovoriIzbriši
  10. Jaz bi tudi rekla, da pojdi brez bidona. No, razen, če si nagnjena h kakšnim prebavnim motnjam in ti paše samo tvoj napitek...
    Srečno, bom navijala zate, ko greš v drugi krog!!!

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.