nedelja, 5. junij 2011

Zajtrk

Zadnje dni, se nekako vse suče okoli dobre hrane. Tako sem danes vstala pred mojima fantoma in ker sem imela čas in dobre sestavine sem malce ustvarjala. Nastal je eden boljših zajtrkov ever. :)

Ananas, jabolka in lešniki popečeni na maslu in karamelizirani z medom. In "french toast" ali po domače "šnite", ki jih jaz sicer nikoli nisem marala a včasih smo jih pekli na olju in posuli z sladkorjem, da je potem škripal pod zobmi. Tokrat sem sladkor kar vmešala v jajce in mleko in popekla na maslu. Postregla sem s še dodatnim svežim sadjem. Njamsi.



Včerajšnja poslastica za kosilo sem si izpolnila željo, ki se je valjala po meni že kakih 14 dni če ne več. Prvič sem pripravila školjke na buzari, ki se niso izkazale za prav fotogenične. So bile pa vsaj dobre.

Po počitku pa sem si prav po domače pripravila malinov sladoled, ki pa je bil fotogeničen ampak je revež prehitro preminil, da bi ga uspela ujeti še na fotko. Pripravila sem ga pa tako, da sem v skodelico stresla še zamrznjene maline, dodala malo (ampak res malo, malin je bilo več kot 50%) mleka, jogurta, smetane in sladkorja ter vse skupaj zmiksala z paličnim mešalnikom. Need I say more?



Poslastica izpred treh dni nazaj pa je bila čisto sveža, dišeča, rdeča lubenica, ki sva jo z Enejem mimogrede zmazala.

Danes za kosilo smo pa vabljeni k mami na musako. Kako naj človek potem jamra?

Kaj bomo pa jutri pripravili? Razmišljam o carbonari.

2 komentarja:

  1. Ko človek tole bere, postane lačen. Njamsi - za vse našteto, ovekovečeno na fotki ali ne.

    OdgovoriIzbriši
  2. No, čar je minil. :)
    Danes za kosilo: sendvič z mortadelo zame in čokolešnik za Eneja. :)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.