petek, 10. junij 2011

A je že kej?

Začelo se je zadnje obdobje nosečnosti. Obdobje, ko se moram čimveč kazati v javnosti, če ne želim da mi vsake 10 minut zvoni telefon.

In zanimivo, ravno zdaj, mi kar naenkrat nič več ne fali. Le sopara mi res ne dene prav dobro in me naredi še posebej leno. Enej to čuti, in ker ve, da samo še vpijem in še to v prazno, ve tudi to, da si lahko marsikaj privošči. Tako sem si morala tudi jaz pred dnevi privoščiti oddih od njega. Peljala sem ga "na počitnice" k Starimami in sem si privoščila še zadnji ekstremno ležerni dan. Bilo je kot na morju. Namakanje nog (v lavorju), lakiranje nohtov, knjiga, spanje, knjiga, spanje, kavica, knjiga, spanje. :) Ko je frikec prišel zvečer domov je bil pa spet srčkan kot cukrček.

Kar naenkrat imam tudi cel kup opravkov. Sicer so vsi nekako povezani z porodom in če grem prej, pač grem. Me ne bodo počakali ampak bodo izginili.

Prijavila sem se namreč k projektu Zdrava ženska - zdrave družine prihodnosti. V projektu sodeluje skupina naprednih babic iz Zdravstvene fakultete v Ljubljani, ki si želijo, da bi se porod vrnil nazaj mamicam in ne bi bil tako medicinski kot je zdaj. V projektu bodo mamicam poskušali nuditi čim boljšo babiško obravnavo med nosečnostjo, porodom (spremstvo babice) in poporodnem obdobju.  Ker mi moj prvi (do konca medicinski) porod res ni bil všeč, sem se prijavila in komaj že čakam, da vidim kako bo tokrat, ko bo vse bolj naravno. V glavnem, v ponedeljek izpolnimo prijavo in vsaj do takrat MORAM počakati. Potem pa nas čaka še 5 predavanj in vsaj prva tri bi res rada ujela.

V četrtek sem naročena pa še na laser tam... khm khm. In to bi seveda rada uredila prej kot se me v porodnišnici lotijo z zarjavelimi žiletkami :).

Torej, do naslednjega četrtka naj vas še nič ne skrbi. Če že potem v četrtek, ker ima ravno takrat rojstni dan tudi moj ata. Še raje bi 20 ker se ta številka že lepo ponavlja, 24 je dan pred praznikom in zadnji dan šole, kar je najboljši dan za žuranje, ali pa 1 julij, ko imava midva obletnico poroke, pa ga vsako leto pridno pozabiva. Tako bi vsaj rešili to težavo. Več kot toliko pa res ne bi več čakala.

A č'mo pobirati stave? :)

5 komentarjev:

  1. ooo si se prijavila na Zdrava ženska? Juhej, tudi jaz sem bila lani. Moja mentorica je bila Polona. In je bilo krasno. Ne glede na to, da sem rodila s CR, je bila vedno z mano. Še po porodu je prišla k nam, namesto patronažne. Super si se odločila!!

    OdgovoriIzbriši
  2. @Zofija: o sem ful vesela, da si bila zadovoljna. Malce me skrbi, ker se letos dogaja vse skupaj v Porodnem centru v Postojni in se gremo povsem naravni porod. Čeprav slabše kot je bilo, nikakor ne more biti. Babica ki sem jo imela po moje sploh ni bila babica ampak so kar kako čistilko ponucal, da me je zamotila in zavlačevala do jutra. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mene pa pri zadnjem porodu niso uspeli sfrizirati, ker ni bilo časa:). Pa tudi pri porodu sta sodelovala samo babica in mož. Meni je najbolj všeč četrtkov datum, pa še takoj za luno je, če kaj vpliva nate.

    OdgovoriIzbriši
  4. @Lenka: o fouš, fouš... sicer imam 45 minut do najbližje porodnišnice, pa moža na telefon dobit tudi ni mačji kašelj.. preveč se mu tudi ne sme muditi. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz sem imela dva od treh porodov popolnoma naravna :) Ne da bi to planirala ;)
    In ja, tile zadnji tedni so res mučni, sploh ko te vsak sprašuje a zdaj pa že kaj bo? Jaz sem na srečo vse tri rodila prej, pa mi kljub temu za Mezinčka nihče ni verjel, da ne bo dočakal avgusta. V glavnem Anita, po mojih izkušnah je drugi porod podoben ffw prvega. Vsaj pri meni je bilo. Da ne govorim o tretjem.

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.