četrtek, 12. maj 2011

Praznovanje #2

Prva leta smo pripravili ločene zabave za prijateljčke in družino, letos pa nekako nisem razpoložena za trikratno pripravljanje in pospravljanje.

Glede na dobro vremensko napoved smo pripravili kar "piknik" v Beli. Piknik v narekovajih pa zato, ker so bili na jedilniku le čips in halo pica. Ni je čez zdravo hrano.

Ko smo prišli je tako pihalo, da smo se že namenili nazaj domov na toplo, potem pa so prišli gosti in darilo dneva: zmaj. Potem se je pa žur lahko pričel in tudi na veter smo se počasi navadili.

Edina stvar, za katero sem se res potrudila je bila torta. Žal bi bilo bolje če se ne bi in bi jo preprosto naročila. No, to govorim iz vidika izdelovalca. Kar se otrok tiče je bila super.
Nameravala sem speči eno nutellino in eno jagodno tortico in ju okrasiti v stilu Spidermana. Celo raziskavo sem naredila, ju spekla že večer prej, zjutraj pa sem pripravila fondant oz. tičino maso. Tu pa se je zalomilo. Ni in ni se hotela razvaljati. Kar trgala se je. Počasi sem nižala in nižala kriterije in na koncu mi je bilo že čisto vseeno. Na koncu sem smetano pobarvala v zeleno (kar seveda spet ni uspelo tako kot sem planirala), premazala nutellino torto, vanjo pa napičila Enejeve dinozavre in Spidermana. Jagodno pa sem premazala s smetano in ji dodala moder napis ki se je jasno povsem spacal. V glavnem, katastrofa. Najgrša torta ever.

Ampak otroci so nezahtevni. Še to, da nam zaradi vetra ni uspelo prižgati svečk, jih ni zmotilo. Veselo so se igrali da gorijo in jih zadovolno pihali. Na torti je bilo pa najbolj kul to, da so lahko polizali smetano vsak iz svojega dinozavra, potem so se lahko pa še igrali z njimi. Vsaj okusna je bila. Pri nutellini itak ne moreš zgrešiti pa tudi jagodna ni ostala.



Naslednje leto nas bo še več, le kam se bomo dali?

Kje pa vi praznujete?

4 komentarji:

  1. Tudi mi smo vsa leta doslej praznovali deljeno - enkrat s prijatelji in enkrat z družino (ki je mimogrede precejšnja "žlahta"). No, razen enkrat. Takrat sva v svojo mini hišico povabila vse naenkrat - res da je bilo poletje in smo imeli piknik, ampak... če rečem, da sva bila oba zvečer tako crknjena, da se nama ni dalo niti dihat več, je premalo. Od takrat imamo spet ločene žurke.
    Lani, ko sem bila konec osmega meseca (natanko mesec pred porodom)smo imeli en manjši piknik. Pa je bilo kar ok, si bomo pa letos, ko bom istočasno praznovali dva rojstna dneva, bolj privoščili.
    Torta pa sploh ni slaba - kapo dol, da pečeš. Jaz sem se na začetku še prav matrala in pekla, zdaj pa kupim oblate za 3 eure in mi punci lahkko sami delata torte (nutellino, jagodno...). Ne rečem, da so lepe, so pa zelooo okusne.
    Aja, s čim pa si barvala smetano na zeleno?

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz imam en res simpl recept za oblate za torto in mi sploh ni težko tistega skupaj zmetati, pa vedno rata. Nutellina je pa tako dobra da komaj čakam da je leto naokoli, da jo lahko spet naredim. Le nutella se mi vedno smili, ker je toliko porabimo.

    Barvala sem pa za jedilnimi barvami v prahu, ki sem jih kupila v Chocholate & Bonbon v podhodu Ajdovščina (http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19198&offset=10). Mogoče bi bilo bolje ko bi kupila še fondant zraven. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kakšno kul praznovanje. In hallo pica in čips in tvoje torte - noro.

    Mi (žal) praznujemo kar doma. Tudi malo pazimo na to, koliko imamo od praznovanja mi. Čeprav so nam prijatelji tudi že rekli, da ne pridejo, ker pač praznujemo v stanovanju.

    Aja, praznujemo pa posebej sorodniki in posebej prijatelji. :)

    PS: Nutella torta je zakon.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz sem imela tokrat kar dosti od praznovanja. Itak sem se zleknila v stol, pa se potem nisem mogla več ven pobrat. Možek je fotkal, starata je pa otroke animiral. Hrana je bila pa itak self service. :)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.