torek, 5. oktober 2010

London

Dandanes vedno vsi nekam potujejo in zato mi je bilo že kar malce nerodno ker še vedno nisem letela z letalom in še vedno nisem bila v Londonu. Nekako sem imela vedno druge prioritete, potovalne destinacije pa sem vedno raje izbirali tiste, ki jih lahko opraviš z avtom. Ker je bolj komot in ker avijonom ne zaupam najbolj, kot tudi ne dvigalom. Potem pa so spomladi v službi razpisali nagrado, za prvih 5 najboljših, vikend v Londonu. In takoj sem se odločila, ta nagrada bo moja!
In tako sem prejšnji vikend v družbi 4 sodelavcev in še kakih 15 Kompasovih turistov preživela na otoku.

Začelo se je v petek se je začel zgodaj, že ob 5.30 smo bili na Jožetu Pučniku, ob 6.45 smo vzleteli, malce pred deveto pa smo že bili v -1. Ko smo čakali na avtobs smo tudi ugotovili kdo je bil tisti "čudak", ki smo ga videli že v Ljubljani. Izdale so ga kitare.



Boy George

Ko smo prispeli, smo se naložili v avtobus in se iz Gatwicka popeljali proti Londonu in nato po ulicah londonskih ulicah na ogled. Ko smo se končno ustavili v Convent Gardnu je bila ura že 14 po njihovem času. Namesto ogledovanja le tega, smo se zato raje podali na okrepčilo v prvi Pizza Hut. 




Parliament z Big Benom in London eye



Trafalgar square



Tower bridge



Potem pa v hotel. Express Holliday Inn Limehouse, luštkan z dokaj dobrim dostopom do javnih prevoznih sredstev, le razgled bi lahko bil boljši.

pogled z okna

Čez pol ure smo že bili spet na nogah in smo se odpravili v mesto. Najprej z DLR in nato še z podzemno. Tu pa so se naše poti ločile. Večina jih je odšla gledat voščene lutke, jaz pa bolj plastične lutke, ha. ha, v izložbah seveda. Prehodila sem cel Oxford street, nekaj malega šopingirala, večinoma pa je bil le "window shopping", saj je trgovin občutno preveč, da bi lahko vstopil in si jih v miru ogledal. Za kaj takega rabiš vsaj teden dni. V glavnem škornje sem dobila in s tem je bila moja glavna misija izpolnjena.

Moji Aldo škorenjčki




Selfridges

Selfridges



Ob 19.00 smo se spet dobili in skpaj odšli na tradicionalno "carvery" večerjo, ki je bila sicer odlična, a je ne bi ponovila, "all you can eat" bifeji niso dobra rešitev ob tako pozni uri in po celem dnevu pohajanja. Nato smo odšli še na kratek sprehod po China town-in po Red districtu, nato pa končno v hotel.




2 komentarja:

  1. A misleš, de sm ti kej fauš;).

    Ej, me prau zanima kdaj baje mokasinke k nam pršle?

    Drgač pa suuuper slikce.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tina, nmal bi mi žihr bla. :)
    Jest sm se u gležnarčke s peto zaljubila, sam tu pri nas ni kakšne hude izbire.

    Ta dobre slikce še pridejo, ker je bilo nasledni dan lepše vreme, so tud fotke lepše. :)

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.