ponedeljek, 27. julij 2009

Korzika #3

Četrti dan smo navsezgodaj podrli šotore, se še enkrat vrgli v vodo in se podali proti jugu. Miha in Danijela sta šla naprej, mi pa smo se dogovorili za srečanje z Kacinčki. Oni so se po pregovarjanju le pripeljali na vzhod, kjer smo imeli lepše vreme. Za cilj smo si postavili plažo Pinarello in kamp Californja.

Kamp nam je bil zelo všeč, saj je bil postavljen tik ob luštni mivkasti plaži. In čeprav se nam najprej ni zdelo tako, je bilo super tudi to, da niso dovolili parkirati avtomobila ob šotoru ampak na posebnem parkirišču, kar je pomenilo, da je bil v kampu kljub zmerni gužvi precej mirno in otroci so lahko mirno tekali naokoli. Všeč nam je bilo tudi dejstvo, da wc-ji niso bili ločeni na moške in ženske, kar pri malih otrocih precej olajša logistiko večernega tuširanja. In tu smo prišli na račun tudi naturisti po duši, saj je bil ob tem kampu še en naturističen in tudi polovica plaže je bila namenjena nagcem, kar smo z veseljem izkoristili (seveda bom to v javnosti zanikala. ;))






Še en intermezzo, ker nekateri sprašuje(te)jo.
Čeprav smo iz Korzike prišli lepo zagoreli je to predvsem zato, ker smo take polti in ne zato ker bi se nenehno pražili.
Ves čas smo se pridno mazali z kremami z visokim zaščitnim faktorjem (30), preživljali najbolj vroče dele dneva v senci kampa in/ali šotora, na plažo odhajali šele po 17-i uri in tudi na plaži smo imeli vedno sabo senčko z dodatnim zaščitnim faktorjem.



Ker smo iz plaže običajno odhajali med zadnjimi, okrog devetih zvečer, nas je običajno že malo zazeblo, zato smo se na sončnem delu mivke včasih še malce ustavili in se nastavljali objektivu fotoaparata, da bi ustvarili kako super počitniško fotko.





Enej je tu končno dočakal malo mlajše družbe. Ker smo se imeli tako zelo fino smo kar štiri dni ostali v tem kampu, Kacinčkom se je potem dopust tako ali tako iztekel, mi pa smo se vmes potepali še malo po okolici. En dan smo namenili obisku doline reke Solenzare in ogledu prašičkov na Col de Bavelli, en dan pa kopanju na nam najlepši plaži, Palombaggi. A o tem kdaj drugič Zdaj sem že čisto fuč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.